El Consorci de Museus acaba de llançar la convocatòria Cercles, una iniciativa conjunta amb l´Institut Valencià de la Joventut-Generalitat Jove dirigida a projectes de mediació per a xiques i xics d´entre 14 i 18 anys, amb l´objectiu d´oferir un lloc de reunió, reflexió i aprenentatge entorn de la creació artística actual. Poden optar educadors i mediadors culturals, a títol individual o agrupats en col·lectius. El programa se centra en la creació de tres equips d´uns 15 participants, un per província, que es reuniran en el Museu d´Art d´Alacant, el Centre del Carme de València i l´Espai d´Art de Castelló.

Se seleccionaran tres projectes entre febrer i juliol. Les sessions podran variar en funció de la deriva del grup. S´estableix una dotació total de 12.000 € dividida en tres imports de 4.000 per a cadascun dels projectes (3.000 en concepte d´honoraris per al projecte i 1.000, destinats a despeses de material).

El termini per a la presentació finalitzarà el 30 de novembre. Per a la valoració es constituirà un jurat integrat Santiago Gómez, de l´Associació Valenciana de Professorat de Dibuix; José María Esteve, Degà de la Facultat d´Educació d´Alacant; Jesús Martí Nadal, secretari de l´IVAJ; Inmaculada Sanjuan, pedagoga, i José Luis Pérez Pont, gerent del Consorci de Museus.