La gran festa de les feretes valencianes enceta l´any al Cap i Casal dins del programa d´activitats de Menut Palau. Els dies 3 i 4 de gener de 2018 el festival Feretes i Cançonetes s´instal·la al Palau de la Música de València amb un complet programa d´activitats, tallers, ludoteca, exhibicions, jocs populars i per descomptat, concerts. Concretament seran més de vint els espectacles que se celebraran el primer dimarts i dimecres de l´any.

El dimarts 3 de gener Dani Miquel i la seua nova formació La mare carabassera, Rodamons, Mire & Borja, El Diluvi, la Kids Band (Sedajazz), la Petita Orquetra Peiotaire, Txarango, Trobadorets i Allioli oferiran un concert al bell mig de les sales Iturbi, Rodrigo i al pati del Palau.

Mentre que dimecres, 4 de gener, continua la ronda de concerts especialment pensats per a que els més estimats de la casa gaudeixen de la música en valencià. The Pengüins (Reggae per xics), VadeBo, la Cercavila de les Feres Valencianes, la Happy Band (Sedajazz), Ramonets, Nina Dinamita & Swing Milicia, Marcel el Marcià i Clara Andrés emplenaran amb les seues veus les instal·lacions d´un edifici emblemàtic. A més gaudirem de l´obra teatral La Maria no té por. En tots dos casos les actuacions començaran al voltant de les 10:30 hores del matí i es prolongaran fins a les 19:30 hores. Entre les 14:30 hores i les 16:00 hores hi haurà una pausa per a dinar.

A més de gaudir de la música en valencià, els xiquets i xiquetes podran participar en els distints tallers dissenyats per a l´ocasió. El taller de màscares s´ha pensat per a feretes amb ganes d´experimentar el món de la fantasia. Malabars, estampació de samarretes, ludoteca i tallers de musica per als nadons.

Hi haurà també espai per introduir als més joves al món de la música a través d´una jornada on es posaran en pràctica l´art de la improvisació. A més hi haurà possibilitat de gaudir de les darreres novetats editorials en la fira dedicada al llibre que s´ubicarà al Palau de la Música de València. Tampoc faltaran els jocs tradicionals valencians. El cost de l´entrada serà de 6 euros un dia, 10 euros les dues jornades.

Per tal que els i les feretes puguen gaudir plenament dels concerts i de la resta d'activitats amb tranquil·litat, des de l´organització s´ha establert una sèrie de condicions a l'hora d'accedir al recinte, ja que l'aforament del Palau de la Música i a les seus sales és limitat. Així, un xiquet (menor de 14 anys) permetrà l´accés a dos adults. Per obtenir l´entrada cal accedir a la web del Palau de la Música de València.

El festival Feretes i Cançonetes és una producció de Cercavila Cultura de Carrer, una cooperativa de producció i la gestió d´esdeveniments musicals i artístics.