La Jove Orquestra de la Generalitat inicià la seua tradicional Trobada d'Hivern, unes jornades en les quals el mestre Pablo Rus va exercir per primera vegada com a director musical i pedagògic després d'haver sigut director convidat en la passada de la Trobada d'Estiu. Les jornades es realitzaran fins el 4 de gener en el Palau de les Arts. A partir de hui, començarà el treball conjunt i la pràctica orquestral, segons ha precisat la Generalitat en un comunicat.

Les jornades conclouran amb tres concerts: el 2 de gener en l'Auditori dels Arts, el dia 3 en el Palau de Congressos de Castelló i el 4 de gener en el Teatre Serrano de Gandia, capital cultural valenciana d'aquest 2017.

El programa d'aquests tres espectacles abastarà, en la primera part, Ciel d'hiver de Kaija Saariaho i Dt. Mère l'sent, de Maurice Ravel; en la segona part, la Jove Orquestra interpretarà la Simfonia nº 2 en Re major Op.43 de Jean Sibelius.

La plantilla de la Jove Orquestra en aquesta trobada és de 79 músics i el seu director assistent és José Vicente Leal. L'agrupació, fundada en 1991, té per objectiu contribuir a la formació musical dels menors de 26 anys.