L´Associació Amics de la Nau Gran -que acull a 1.500 alumnes i exalumnes del programa universitari per majors de 55 anys- commemora el seu desé aniversari amb una àmplia programació cultural que se celebrarà entre el 17 de gener i el 5 de juny. Les activitats tindran lloc en diferents espais de la Universitat de València. La Filmoteca Valenciana i el Teatre Olympia se sumen a aquesta commemoració. La programació va ser presentada ahir a La Nau per Antonio Ariño, vicerector de Cultura de la Universitat de València; Miguel Ángel Guillamón, president de l'associació i Adolfo Bellido, coordinador de les activitats.

Amb motiu del desé aniversari l´associació ha preparat una àmplia programació oberta a tot el públic que inclou taules redones, exposicions, conferències, concerts i teatre. La primera d´aquestes activitats serà la taula redona: «L´oportunitat de l´educació per als majors», presentada pel rector de la UC, Esteban Morcillo i que reunirà el 17 de gener a La Nau a Josefina Bueno, directora general d´Universitats; María Elena Ferrando, secretària autonòmica de Serveis Sociala; Sandra Gómez, regidora de Majors de l´Ajuntament de València i Ramón López, vicerector de Polítiques de Formació. El cicle de conferències conclourà el 30 de maig a La Nau amb «La democracia en crisis», a càrrec d´Ignacio Sánchez Cuenca, director del Instituto Carlos III-Juan March de Ciencias Sociales de la Universidad Carlos III de Madrid.

Entre els conferenciants que intervindran en aquest programa es troben els catedràtics i professors Joan Romero (31 de gener), Justo Serna, (7 de febrer), Javier de Lucas (16 de maig), Adela Cortina (28 de febrer) i Capitolina Díaz (23 de maig). També destaca la participació del premi Princesa d´Astúries de Recerca Científica i Tècnica, Avelino Corma (9 de maig), i José Miguel Mulet (21 de maig).

Entre les taules redones destaquen «10 anys de poesia valenciana» amb el catedràtic Jaime Siles, o «Periodisme professional i informació amateur», amb els periodistes Ferran Belda, Bernardo Guzmán i Lola Bañón. El programa també deixa un espai a la música amb actuacions de Toni Cotolí, el 26 d´abril, a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau, el recital amb set agrupacions corals que se celebrarà el 4 de juny al Teatre Olympia a les 18.30 hores.