Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Entrevista

José Morea: "Sóc un artista autodidacta que li ha tirat molta cara a la vida"

José Morea: "Sóc un artista autodidacta que li ha tirat molta cara a la vida"

P De què tracta l'exposició que ara podem veure a l'Espai d'Art Contemporani (ECA) al Castell de Riba-roja de Túria?

R L'exposició s'anomena «Siete series, viajes y vidas de Morea» que sóc jo -bromeja-. Hem fet una selecció de les obres més representatives que realitzat per a poder distribuir-les per les set sales amb les quals compta l'ECA. A cadascuna d'estes sales hi ha una sèrie de quadres que tenen un significat comú. Cada etapa de la meua vida es conta amb estos quadres amb uns arguments com el viatge, els sentiments, el dolor, els meus projectes...

P Des de quan podran gaudir de les seues obres els veïns, veïnes i la resta de visitants?

R Estava previst que s'inaugurara la setmana passada, però per circumstàncies personals que m'obliguen a fer un viatge no ha pogut ser. Ara la intenció és iniciar-la el 23 de febrer, així tenim temps per a preparar-ho tot bé.

P Suposarà algun tipus de despesa per als que vinguen a veure-la o és gratuïta?

R Totalment gratuïta. Des d'ací convide a tots els riba-rogers i riba-rogeres, als veïns de Camp de Túria, de València i de tota Espanya -riu-. Espere que s'aprope prou gent i gaudisca de l'exposició.

P Poder exposar a l'Espai d'Art Contemporani «El Castell» que suposa per a vosté?

R Estic molt content per com ha que dat el muntatge de les obres. Encara que no soles amb això, la gestió del museu és magnífica sobretot la feina del coordinador Paco Caparrós -que també és un reconegut artista local-. L'ECA és fantàstic. Feia molt de temps que no exposava a València i és un gran repte.

P Quan feia que no exposava a la seua terra?

R Vaig fer una xicoteta col·laboració al Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVim) fa tres anys, però de manera individual des de 2006. A les Atarazanas vaig exposar l'obra «El Autoretrato».

P I on ha exposat estos últims deu anys?

R Estava fora d'Espanya, vivint a Brasil. Allí també he pogut oferir les meues obres en museus de Sao Paulo, Rio de Janeiro i Salvador de Bahía.

P Com es definiria com artista?

R Sóc un pintor autodidacta que li ha tirat molta cara a la vida i a la pintura. A la meua obra m'inspire en la música i conte la meua experiència amb els colors. Estic encantat de la meua evolució.

P Com podem interpretar les obres d'esta exposició?

R Son diferents espais i sèries. Per exemple una de les sales és sobre Itàlia i cadascun doncs pot representar a Bomarzo, Torí o Roma. Però hi ha altres sales inspirades en Madrid o Orient entre altres.

P Però la inspiració de cadascuna és per experiència pròpia?

R Si, és autobiogràfica. He viatjat per molts llocs i cadascun té una cosa diferent. La meua forma de treballar és autodidacta i també és de veres que a cada lloc tracte utilitzat materials i històries diferents.

P Hi ha alguna sala dedicada a l'última experiència a Brasil?

R Justament és la que menys representació té, ja que la majoria de les obres es troben a terres brasileres. Només hi ha tres quadres perquè tampoc hi havia molt d'espai.

P I de València?

R Clar, hi ha alguna sèrie, com una que es diu «Nostàlgia porcina». També hi ha d'altres ciutats espanyoles com Barcelona.

Compartir el artículo

stats