L'equip de govern municipal de Requena, complint un dels compromisos del seu programa electoral, està convertint el municipi en un museu a l'aire lliure amb el projecte de les mitgeres vives. Així, en una de les entrades del municipi, els artistes requenenses David Fernández i Paloma Jover han plasmat la imatge d'un gos, un ancià i un xiquet que assenyala en l'horitzó el perfil de Requena, que també està integrat en l'obra.

Una altra de les pintures es pot vore en el parc Font de les Piles i, en ella, obra de l'artista Lula Gaudisca, apareix una dona regant plantes i un xiquet tocant un arbre, que es confon amb l'arbre que es troba en realitat en la mateixa posició. L'alcalde de Requena, Mario Sánchez, ha expressat la seua satisfacció per la iniciativa de les mitgeres vives, complint així un dels compromisos del programa electoral.

El primer edil ha subratllat que en este projecte «totes les obres estan perfectament integrades en l'entorn i posen en valor el nostre patrimoni i tradicions». «No es tracta-afig- de fer murals per fer. Hem comptat amb artistes de primer nivell i seguirem treballant en este projecte, sempre que es complisquen els estàndards de qualitat que Requena mereix».