La participació en diferents projectes de cooperació per al desenvolupament a Baasneere, Burkina Faso, ha propiciat que Xavi Ferragut (Algemesí, 1964) compartira ahir amb els seus habitants experiències i convivències d'un molt diferent en una exposició a la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset que romandrà oberta fins a l'1 de maig.

Baasneere, el poblat que dóna nom a l'exposició i que propicia la creació de l'obra de Xavi Ferragut, és un poblat que pertany a Kaya, ubicat a la província de Samantenga, a Burkina. En aquest lloc, l'ONGD Algemesí Solidari va començar en 2010 els contactes per a desenvolupar camps de treball.

D'aquesta experiència, de l'atzar i de la solidaritat ix aquesta exposició, dels viatges on ha establert vincles amb persones tan diferents i tan semblants al mateix temps, que ha fet que en les seues obres es plasme la intensitat de les mirades de les persones que les protagonitzen.

En aquestes «Històries del país de les persones íntegres», empra tots dos llenguatges. Amb unes poques frases descriu els protagonistes dels seus quadres. I amb unes pinzellades precises compon els seus retrats.