El grup de senderistes El Camí conclogué dissabte passat a Burjassot una ruta per a aproximar-se al patrimoni natural de l´horta valenciana i, ja dins d´un àmbit literari i social, conéixer el poble natal de dos de les seues icones: el poeta Vicent Andrés Estellés i Guillem Agulló i Salvador.

L´excursió, un trajecte de 12 quilòmetres a peu programat amb la col·laboració de l´Associació Cultural Bassot -punt número 6 de la Ruta Estellés en la Ciutat de les Sitges-, arrancà en els camps de la veïna localitat d´Alboraia i, arribats a Burjassot, també comptà amb la participació de la filla de l´escriptor, Carmina Andrés Lorente, qui amb les seues paraules completà la jornada.

Amb el lema «Perquè hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot», a més de contemplar la bellesa d´una horta «encara amenaçada per l´especulació immobiliària», El Camí visità alguns llocs de la població que Estellés evoca en els seus poemes com ara el Pouet, la plaça del País Valencià -actualment anomenada de la Constitució- i el Castell. La trobada finalitzà en els jardins del parc de l´Eixereta, on pogueren sentir-se cantats els versos de «Els amants».