01 de abril de 2016
01.04.2016
Pilota

Cita històrica entre valencians i bascos

Pilotaris de les dos federacions disputaran partides d´exhibició en Amezketa, Azkoitia i Oiartzun

01.04.2016 | 04:15

La selecció valenciana ha eixit aquest matí amb molta il·lusió per a participar en la trobada entre les seleccions d'Euskadi i Comunitat Valenciana, que jugaran partides d'exhibició en les tres modalitats de la CIJB: llargues, Joc Internacional i One Wall. També gaudiran d'exhibicions de modalitats autòctones: hui divendres, gaudiran d'un partit de Bote Lucea que disputaran pilotaris de Lapurdi i Iparralde, en la localitat d´Amezketa. Demà dissabte 2 d'abril, també gaudiran d'una exhibició de Pasaka, en la localitat d´Azkoitia.

Les exhibicions que realitzaran els pilotaris de les dos federacions es jugaran en les localitats d´Azkoitia, el dissabte 2 d'abril i en Oiartzun, el diumenge 3 d´abril. Els xics jugaran a Llargues i Joc Internacional, mentre que les xiques jugaran a la modalitat d´One Wall. En total, seran nou els pilotaris que gaudiran d'aquesta experiència, set xics i dos xiques.

La selecció masculina estarà formada per: Álvaro José Francés del CPV Petrer, Álvaro López Cremades del CPV Sella, Guillermo Alandes Vidal CPV Quart de les Valls, Jesús Vidal CPV Sella, Josep Roig Oliver del CPV Orba, Sacha Kruitof Perelló del CPV Parcent, Sergi Belda Amorós del CPV Agost.

La selecció femenina estarà formada per Ana Belén Giner del CPV Borbotó i Sara Gil Contreras del CPV Godelleta. El seleccionador responsable durant aquestes jornades serà Vicent David Molines Vives, tècnic de les seleccions inferiors de la Federació de Pilota Valenciana i un home de la base, enamorat del nostre esport autòcton. «És una gran oportunitat per a la gent jove que aquesta destacant en les nostres modalitats i que han anat passant amb èxit per les seleccions inferiors. Han d'agafar experiència per a anar a poc a poc entrant en la selecció absoluta si segueixen amb la progressió i treball», explica Molines.

Al llarg d'aquesta setmana més de 70 esportistes, xics i xiques han estat entrenant per a preparar el pròxim campionat d'Europa de joves, on participaran amb les seleccions sub-15, sub-17 i sub-19. Els nostres pilotaris van brillar amb llum pròpia en els Europeus de Bèlgica 2013 i Itàlia 2015, on van demostrar que són la millor pedrera d'Europa. Tavernes Blanques, s'ha bolcat amb la pilota i ha sigut per uns dies la seu d'entrenament de les seleccions de pilota valenciana.

Programa de les partides
Divendres 1 d'abril (Amezketa)
- 19.30 h. Exhibició de Bote Luzea entre pilotaris de Lapurdi-Iparralde.
 Dissabte 2 d'abril (Azkoitia)
- 12 h. Llargues (Euskal Herria – Sel. Valenciana).
- 18.00 h. One Wall (Euskal Herria - Sel. Valenciana).
- 19.30 h. Joc Internacional (Euskal Herria - Sel. Valenciana).
- 20.30 h. Exhibició de Pasaka.
 Diumenge 3 d'abril (Oiartzun)
- 11.30 h. Joc Internacional (Euskal Herria - Sel. Valenciana).
- 12.30 h. One Wall (Euskal Herria - Sel. Valenciana).
- 13.00 h. Llargues (Euskal Herria - Sel. Valenciana).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Buscador de deportes

Enlaces recomendados: Premios Cine