La 12ª edició de la Copa Generalitat enguany s´ha jugat a la modalitat de perxa, després de jugar-se totes les anteriors en la modalitat de galotxa. Amb el canvi a la nova modalitat els equips dominadors en la mateixa han passat a copar les quatre places finalistes. El diumenge, a partir de les 10.00 hores, començarà la final juvenil, on lluitaran pel títol les formacions de les escoles de Benidorm, vigent subcampiona en la categoria que va deixar en semifinals a Montserrat, i de Benimagrell, que derrotà en la seua eliminatòria als campions actuals, Murla. Una vegada es conega el campió juvenil es passarà a jugar la final absoluta, on de nou el club de Benimagrell serà protagonista amb un equip classificat, i que en aquesta ocasió s´enfrontarà al potent equip de Parcent, que aplega a la final després de proclamar-se campió de la passada edició de la Lliga de Llargues 2016, junt a les primeres edicions del Circuit la Bolata i de la Supercopa de Ratlles, noves competicions creades aquesta temporada.

Àngel i Marc de Murla, Sacha i Josep d´Orba, Germán i Iván de Parcent,... el club de Parcent disposa d´un ample llistat de jugadors entre els quals escollir per a presentar a la que serà la seua tercera final oficial de joc a ratlles en un mes escàs. A principis de gener guanyaren la Bolata en Alacant, la Supercopa jugada en Pedreguer es va jugar a principis de febrer, i ara en Poble Nou de Benitatxell es jugarà la final de la Copa GVA.

D´altra banda, una nova edició de les lligues de llargues i palma s´enceta este cap de setmana, incloses ambdues dins del Trofeu Diputació d´Alacant, i ja van, 33 edicions de llargues i 25 de palma. Enguany es sumen equips de la provincia de València com Picanya, Montserrat, Meliana o Vilamarxant, al igual que ocorreix amb els participants d´Alacant, es repren l´activitat en poblacions com Altea i Polop. Puja la competició, en quan a nombre d´equips, arribant en este cas als 71 equips, provinents de 41 clubs. Cal destacar que en este primera jornada s´ajornaran dos partides, les que enfrenten a Parcent i Campello en 1ª de Llargues i la de Benimagrell contra Murla, en este cas, de la 1ª de palma, ja que ambdós casos hi ha equips que han de disputar este diumenge la final de la Copa Generalitat.