Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

«Ho he intentat tot fins al final»

León s´acomiada de la pilota professional per culpa d´una lesió al maluc que arrossega des de 2015

«Ho he intentat tot fins al final»

Rafael Soler, «León» (El Genovés, 39 anys), penja els guants. L´escaleter ha decidit posar el punt final a la seua carrera de 25 anys als trinquets després de que l´última ressonància evidenciara que el seu maluc no està en condicions d´afrontar una partida. «Estava patint, ara jugue ara no jugue... Ho he intentat tot fins al final, he esgotat tots els cartutxos. Però, em vaig fer una ressonància i em va pegar un baixó molt gran perquè es va vore que era impossible. Puc jugar, però amb molt de risc per a la meua salut ja que el cartílag de la zona afectada no s´ha regenerat. Vaig passar un dia molt disgustat perquè sempre tens l´esperança de poder tornar, encara que coste», explica el pilotari a Levante-EMV.

León va parar de jugar en octubre de 2015 per unes molèsties al maluc i en abril del 2016 es va sotmetre a una intervenció amb una tècnica experimental de regeneració amb cèl·lules mare. En els primers mesos l´evolució va ser bona, però en augmentar l´exigència dels entrenaments van tornar els dolors.

L´escaleter va comunicar a l´empresa la seua decisió el dia de l´homenatge a Dani de Benavites, el primer que ahir el va telefonar.

Es tracta del final d´una llarga trajectòria plena de finals i de grans partides. «Vaig debutar amb 14 anys al raspall i als 19 em vaig passar a l´escala i corda. Són 25 anys ja. La pilota m´ho ha donat tot. He tingut una gran qualitat de vida i estic content d´haver-la compaginat amb els estudis. Ara sóc mestre de Primària a Carcaixent», assenyala. León diu adéu amb una espina clavada, l´última final de la Lliga, amb Santi i Tomás, al 2014. «Era la tercera que jugava i pensava que era la vençuda, però vam perdre», es lamenta.

Homenatge en Pelayo

León rebrà un homenatge a Pelayo en quan el trinquet reobriga, previsiblement en el mes d´octubre.

Compartir el artículo

stats