La vesprada del dimecres va tindre lloc l´acte oficial de presentació de les finals de la 42ª edició del Campionat Autonòmic de Galotxa, gran trofeu El Corte Inglés, en les categories corresponents a trinquet i escoles.

El primer acte de les finals va comptar amb la presència del responsable de comunicació i relacions externes de El Corte Inglés, Pau Pérez Rico, del president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, del Coordinador de Pilota Valenciana de la Generalitat, Sebastià Giner, i de la regidora d'Esports de Torrent, Nadia Marín.

El president de la FPV va voler tindre un record per a l´alcalde de Vinalesa, Julio Martínez, «ja que en el dia de les finals de les categories escolars el trobarem a faltar molt, perquè ell des de l´ajuntament sempre ha col·laborat amb aquestes finals de promoció. El carrer de galotxa és i serà un dels llegats més importants que ha deixat per a la Piltoa Valenciana». L´aplaudiment entre tots el presents va ser unànim.

Nadia Marín, en representació de la seu on es juguen les finals de la categoria trinquet els dies 1 i 2 de juliol, va posar en valor el treball del club local per recuperar la pilota, mitjançant el món de les falles i la promoció a través de la seua escola local. «En uns pocs anys hem recuperat la pilota a Torrent i aquestes finals sempre seran ben acollides en el nostre trinquet. Torrent vols ser un poble pilotari», va dir.

Per la seua banda, el responsable de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner, va dedicar les seues paraules al camí que havien recorregut els jugadors i jugadores fins arribar a la fase final. «Espere que ens feu gaudir en les vostres finals i que el trofeu degà de la pilota continua més molts anys més», va dir.

Pau Pérez Rico, va ser l´encarregat de finalitzar les intervencions. «Tot i que la col·laboració de El Corte Inglés amb aquest campionat de galotxa pot ser considerat el més antic dels patrocinis esportius a la Comunitat Valenciana i deu ser dels més dudaders de tota Espanya, els vertaders protagonistes sou i sempre sereu vosaltres, els jugadors».

Les finals escolars a Vinalesa tindran lloc el diumenge per la vesprada, a partir de les 17 hores. En la categoria cadet s´enfrontaran els equips d´El Puig i Godelleta o Massamagrell, repetint en infantils l´escola del Puig, però canviant de rival, que serà la Pobla de Vallbona. Ja en alevins Massamagrell i Moixent seran els protagonistes, tancant la vesprada de finals la corresponent als benjamins, entre els jugadors locals de Vinalesa, que jugaran contra el tercer equip de l´escola d´El Puig classificat per a aquestes finals.