Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pilota

Calvo, la nova esperança de Llargues

El jove de Benidorm trenca tots els registres coneguts en la història de la modalitat

Calvo, la nova esperança de Llargues

José Luis Calvo juga des dels set anys en l´escola de Benidorm, el seu poble. El seu ídol fou Álvaro de Tibi i, amb 17 anys, ha trencat tots els registres coneguts en la història del Joc a Llargues. Enguany ha batut la marca de 85 metres en el «saque». Diumenge passat feu una de les exhibicions més grans que es recorden al carrer de Parcent. Mai s´havia vist cosa igual. Els campions de la modalitat quedaren bocabadats davant els traures que eixien fora de la parà, impossibles de restar. Guanyà l´equip de Benidorm per 5 a 10. Ja toquen la final del torneig més prestigiós.

Encara que falta la tornada al grandiós i espectacular carrer artificial de Benidorm, pocs dubten que la final d´enguany, que es disputarà a Pedreguer, enfrontarà a dos traures ben diferents: el veterà i incombustible Martínez, pilotant la formació de el Campello, i el jove que ha revolucionat l´afició: José Luis Calvo de Benidorm.

Jose Luis és el fill del monitor de l´escola de la població de La Marina Baixa, Toni Calvo. Ha vist amb orgull com creix el seu fill destacant en totes les modalitats de la pilota valenciana. Ha estat campió d´Europa sub 17 de One Wall amb la selecció valenciana; ha sigut campió de categories inferiors en Galotxa, Llargues, Raspall, Frontó i Escala i Corda?

Vol anar al Mundial de Colòmbia

Hui ja es pot considerar com el millor en l´especialitat mare del Joc de Pilota, la més internacional del conjunt de la pilota autòctona. A hores d´ara només pensa en superar la semifinal davant Parcent, junt els seus companys: Rafa Ferrer (19 anys); Luis Navarro (17 anys) Juan Ripoll (26 anys) i Vicent Iborra(31 anys), a més del veterà Royo i de son pare; guanyar la Lliga, participar en la Champions i si el seleccionador absolut així ho decidix, participar en la selecció absoluta que disputarà el Mundial a Colòmbia.

Compartir el artículo

stats