El primer acte de la 31ª edició del Campionat Interpobles de Galotxa, gran trofeu Edicom, serà la seua presentació oficial la nit del dilluns 31 de juliol.

La seu de l´empresa patrocinadora de la competició, Edicom, ha estat de nou el lloc escollit on es presentarà la nova edició de l´Interpobles de Galotxa. La mateixa, situada en el carrer Charles Darwin del Parc Tecnològic de Paterna, acollirà als clubs participants el pròxim dilluns a les 20 hores en el que será el tret d´eixida del trofeu. Mes d´un centenar de formacions inscrites fan de l´Edicom-Interpobles el campionat més nombrós de la temporada de tardor de les modalitats per dalt corda. El dilluns acudirà junt als jugadors el president de la FPV, Daniel Sanjuan, així com Vicent Vilata, gerent d´Edicom.

Cal destacar les huit formacions que lluitaran pel títol absolut: Marquesat, que manté l´equip campió del 2015 i 2016, amb Pau, Fernando, Sopetes, Benja i Gerardo; Quart de les Valls, que enguany jugarà amb Álex, Xato, Guillermo, Bervis i Castillejo; Beniparrell, semifinalista l´any passat; Montserrat, amb una jove formació plena de futur; Massalfassar, que junta als dos rests finalistes de l´Autonòmic, Moro i Carlos; Borbotó, guanyador de l´edició del 2014; Foios, amb una plantilla renovada on només queden Ximo i Juanma de l´any passat; i Meliana, que donarà una oportunitat a la seua pedrera. Després de les propostes dels clubs al finalitzar l´Autonòmic la primera quedarà configurada amb dos grups de quatre equips. En un d´ells estarà el defensor del títol Marquesat, Massalfassar, Meliana i Borbotó, mentre que l´altre tindrà com al subcampió Quart de les Valls, Beniparrell, Montserrat i Foios.

Respecte al que fa al total d´equips sempre destaquen els clubs clàssics, com Borbotó, Massalfassar i Meliana, amb set equips cadascun, o Foios amb sis. Però els clubs de trinquet són els que major creixement estan tenint, com Torrent amb huit representacions, Riba-roja amb set i la Pobla de Vallbona amb sis, aquest fet provoca que la competició en trinquet estiga pujant, i ja sumen quasi la meitat del total de participants en la competició. Altre categoria a tindre en compte es la femenina. On enguany, als representants de la Pobla de Vallbona, Borbotó, Tavernes Blanques i Godelleta, cal afegir a Meliana i Llíria. Huit serán els els equips de dones i xiques que jugaran aquesta segona edició de la categoria femenina, i en la que l´any passat Borbotó aconseguia el primer títol oficial autonòmic de galotxa davant Godelleta.

Seus de les finals

L´Edicom-Interpobles 2017 es tancarà el primer cap de setmana de desembre, en dues jornades on tindran lloc les finals corresponents a les deu categories de competició. Queda pendent de determinar les seus de les mateixes, que encara poden sol·licitar tots els clubs i ajuntaments participants en la present edició.