Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pilota

Clamor contra l´impost a les travesses

«Hui la recaptació es ridícula i no es poden pagar ni cent euros per partida», afirmen les trinqueters

L’anunci de la «legalització» de les travesses en els trinquets de pilota valenciana, anunciada com a conseqüència de la nova Llei del Joc, ha caigut com una «bomba» en el col.lectiu dels pocs trinquets que encara organitzen partides amb travesses. De fet, ahir mateix anunciaven una reunió urgent per a dimarts que ve en la seu de la Federació de Pilota Valenciana. «No tenim ni idea de qui ha sigut la persona que ha pensat en tal cosa però demostra no tindre ni idea de com funciona actualment el món de la pilota profesional amb travesses», es diu des del col·lectiu. I parlen de la «impossibilitat» de cobrir una quantitat fixa de cent euros per partida. «Si conegueren la realitat sabrien que hui en la majoria de partides no es superen els vuit-cents euros de travesses. El benefici per al trinquetr és del dotze per cent, consqüentement no es poden cobrir els gastos. És ridícul. Si volen cobrar cent euros fixos per partida llevat de dos o tres trinquets els demés tancaran», afirmen.

De fet, la majoria de trinquets que hui obrin les portes a partides de jugadors professionals han de rebre subvencions públiques per poder mantindre’s . Els temps en que les travesses corrien alegrement ja són història. «Hui els amants de la travessa busquen altres alternatives», aseguren els trinqueters.

I es pregunten que cal fer per reconduir la situació. Alguns recorden que la «pilota està declarada BIC. Eixa declaració es de suposar que ha de manifestar-se d’ alguna manera». Consideren que la regularització, que «ens venen com un regal que portarà patrocinadors», suposarà la «mort del món profesional. I sense travesses, que son lliures i que no solventen res a la hisenda valenciana, les partides no tenen emoció. La travessa forma part de la tradició del joc. Com no es poden pagar 100 euros per partida, no hi hauran partides». I sobre la presencia de patrocinadors parlen d’argument ridícul el de considerar que arribaran patrocinadors que no arribaben per ser una práctica il.legal: «Definitivament, qui haja pensat d’ eixa manera no és possible que conega este esport . Els patrocinadors dels trinquets son xicotets empresaris amants de la pilota que venen no per repercussió mediática, sino per estima. I tots saben que les travesses están des de segles sense cap regularització». Dimarts, els trinqueters es reuniran per fer pinya i propossar l’ exenció de tributs.

Sanjuán, conciliador

El president de la Federació manifestava ahir que «cal aclarir el tema de les travesses. La reunió de dimarts arreplegarà les opinions del col·lectiu i la Federació les traslladarà a les institucions. Estic convençut que hi ha un desig de no perjudicar a la pilota i al mateix temps regularitzar per a evitar problemes».

Compartir el artículo

stats