Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Setanta anys de la millor història

Esta vesprada es disputa la final del Trofeu d´Estiu al trinquet Tio Pena de Massamagrell

Fou en l´any 47, plena postguerra, un 5 d´octubre, quan obria les portes per primera vegada un nou recinte construït al poble de Massamagrell prop de l´estació del trenet. Formaven societat inversora Vicente Llorens, «El Tito» y Bautista Soro, «El Pena», que havia sigut un dels millors traures de Llargues de tota l´Horta en el joc de carrer.

Setanta anys de vida en un trinquet referencial, un dels més prestigiosos. De propietat privada, està regit pels germans Soro, fills del Tio Pena. El major, Batiste, fou un dels professionals más destacats en els anys seixanta, un dels rivals habitual de Rovellet en les partides del dissabte a Pelayo. El segon germà, Manolo, també arribà a ser professional. Hui, un nét del Tio Pena és una primera figura, varies vegades campió individual: Quico, «Soro III».

Massamagrell manté la partida gran cada vesprada de dimarts, dia del mercat al poble, quan fins allí s´acostaven comerciants de la taronja, venedors de qualsevol tipus de productes; quan el dia de mercat era dia de festa. Eixe era el millor dia per oferir els millors cartells. El primer de tots, aquell 5 d´octubre de 1947 enfrontà a Juliet i Lázaro contra Quart i Mora. Les quatre primeres espases de l´època. Setanta anys després són massa anys i les costums i condicions econòmiques són molt diferents. Ja no vivim en una societat agrària, quan es treballava de matí unes poques fanegades rendibles per a la famÍlia. La majoria de trinquets són de propietat pública, amb quantioses inversions en les seues instalacions. El de Massamagrell és de propietat privada. No és rendible cobrir-ho. Allí es manté, pràcticament igual que fa setanta anys però tan fidel com sempre a la pilota gràcies a la constància i estima de la família Soro.

Esta vesprada s´ha convertit en la més important de l´any. Les graderies estaran més plenes que mai. Es juga la final del torneig d´estiu, «Festes Fundacionals» que anuncia sempre les millors figures del moment. Per a esta vesprada, en la partida definitiva: Pere Roc II i Félix jugaran davant Francés, Salva i Carlos. Partida sense galeries. Previament, la final de juvenils: Martí i Rafa davant Salva i Alex.

Es presenta l´Edicom de galotxa

Ahir es presentava a la seu d´Edicom una nova edició del Trofeu Interpobles de Galotxa que patrocina esta multinacional valenciana. Un any més, rècord de participació. En la categoria absoluta vuit formacions molt compensades: El Marquesat, actual campió, acompanyat de Quart de les Valls, Montserrat, Massalfassar, Borbotó, Foios, Meliana i Beniparrell. Puja la participació en la categoría de trinquet on sonen els noms de Riba-roja, Torrent, La Pobla de Vallbona i Manises. També creix la categoria femenina amb representació dels clubs de Pobla de Vallbona, Borbotó, Tavernes Blanques, Godelleta, Meliana i Llíria. Finalitzarà el primer cap de setmana de desembre.

Jose Daniel Sanjuán, president de la Federació, i Vicent Villata, director gerent de l´empresa patrocinadora, es felicitaren de l´èxit que es supera cada any.

Compartir el artículo

stats