Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pilota

El frontó reuneix a les figures

Els especialistes de l´escala i corda, el raspall, la galotxa i el frontó competeixen en la XII edició del Trofeu Diputació de Frontó - Moltó s´estrena amb la pilota de tec i Puchol II busca el seu cinqué títol - Pere Roc II i Pasqual, Moro i Alejandro, entre les parelles favorites

El frontó reuneix a les figures

Les figures de l´escala i corda, el raspall i la galotxa canvien estes setmanes la pilota de vaqueta per la de tec amb el repte d´enfrontar-se als millors especialistes del frontó valencià. És el gran atractiu de la dotzena edició del Trofeu Diputació de València de Frontó, que esta vesprada comença a Museros amb la primera partida d´un campionat curt però intens. S´han establert dos grups de tres parelles que jugaran entre sí i, en acabar les sis partides, els millors equips de cada grup accediran a la gran final, que es celebrarà a Almussafes el pròxim diumenge 17 de setembre.

Al Grup A conviuen tres parelles tan competitives com compensades. En la primera partida del trofeu, Moltó, indiscutible número u del raspall, s´estrenarà en una competició oficial del frontó amb la companyia d´Adrián de Museros, que jugarà la primera partida davant de la seua afició. «La manera de jugar és molt diferent, en Barxeta sempre practique. A més, es una manera d´airetjar-me i eixir del trinquet, que en estiu és molt pesat», explica Moltó, qui fa més d´un any que s´entrena sovint entre les tres parets. «Arribem amb molta il·lusió. Este campionat motiva moltíssim i estic preparat, amb moltes ganes», afegeix el seu company, Adrián, el més veterà de torneig (41 anys).

Casualment, a la contra estarà la parella amb el pilotari més jove de la competició, Luis de la Vega (18 anys), finalista l´any passat. «Tinc ganes de llevar-me l´espineta. Anàvem guanyant i ens van remontar en la final», explica el d´Almussafes, que tindrà per davant a Adrián de Quart, malgrat que habitualment juga darrere. «Ens acoplarem bé prompte. Luis ja no és cap promesa, és una realitat. Junts jugarem molt», destaca.

Tanca el grup una de les parelles amb l´etiqueta de favorita. D´una banda, Pere Roc II, campió de la Lliga Professional d´escala i corda, esquerrà, i en un formidable estat de forma. «Jugue molt a gust al frontó, sobre tot en estiu, i encara no he arribat a cap final», subratlla el de Benidorm. D´altra, un dels actuals campions per parelles, Pasqual de la Pobla. «No hem jugat mai junts, però si ens adaptem bé... Estes figures de l´escala i corda demostren tindre moltes mans al ser capaços de rendir bé en una altra modalitat tan diferent», reconeix.

Al Grup B la igualtat, sobre el paper, també es màxima. Cal destacar la tornada d´un nom emblemàtic per al frontó, el de Genovés II, a qui les lesions l´havien allunyat durant dos anys. El passat mes de juny va jugar contra Barriola en el Puig i va presentar les seues credencials al títol. «Fa anys que no jugue este campionat i, encara que no estic tan fresc com en hivern i estem en un grup molt fort, anem a per totes», afirma el jugador de la Costera, que no perd de vista el pròxim Individual d´escala i corda. Amb ell estarà una de les noves perles de la pilota, Carlos de Massalfassar. «Només fa un any que jugue a frontó, que és una modalitat que m´agrada molt, però estar amb una figura com Genovés II ajuda molt», diu el jove de l´Horta Nord, el segon més jove (20 anys). Tanmateix, hauran de jugar-se el bitllet a la final amb dos parelles més que preparades per a emportar-se el trofeu.

Puchol II defensa el títol

En una d´elles llueix el nom de Puchol II, actual campió. El de Vinalesa acumula quatre títols en les vitrines de casa, com Álvaro de Faura, i el seu objectiu és sumar enguany el cinqué per a ser el pilotari més lloretjat de la competició. «De menut em vaig criar al frontó i la galotxa. És un gust jugar sempre, i més contra els jugadors de primera de frontó, perquè hi ha una motivació especial», explica Puchol II, que formarà parella amb Roberto. «Després d´una lesió en el braç arribe ´a tope´, i estic molt content de jugar amb una figura com Puchol II, amb la responsabilitat que tenim els punters de fer els ´quinzes´», diu el de Beniparrell.

Per últim, un equip al que la majoria d´entesos apunta com a candidat al triomf és el de Javi «El Moro» de Massalfassar i Alejandro de Paterna. «Les forces estan molt nivellades, encara que nosaltres tenim més tocat el frontó», reconeix El Moro, un dels grans especialistes en les tres parets. «Estic molt bé físicament, som una parella amb moltes opcions d´arribar lluny», conclou Alejandro.

El campionat arranca esta vesprada a Museros, pero també passarà en les pròximes setmanes pels frontons de Paterna, Dénia, Cheste, Almussafes i Vinalesa.

Compartir el artículo

stats