Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pilota

Una exemplar lluita per guanyar el futur de la pilota a Chera

La localitat acull el II Campus amb 50 alumnes provinents de vàries comarques valencianes

Una exemplar lluita per guanyar el futur de la pilota a Chera

El Tio Manuel, que viu davant del frontó de Chera, es portava les mans al cap veient «la buena traza» que tenia Victòria en la jornada que tancava el I Campus de Pilota organitzat per Jose Mart «Peluco» en este poble que unix la Serranía amb La Plana de Requena-Utiel. A Chera sempre va haver-hi bons pilotaris, en el carrer i al frontó, però, com va passar a Sot, en Llosa, a Villar, a Pedralba, Gestalgar, Bugarra, Andilla, Chelva, Alpuente i la resta de pobles de la comarca, ja fa molts, massa anys, que este esport és un vell record entre els més vells.

Jose Martí, que ha creat un club a València; que treballa il·lusionat, en equip, per mantindre el trinquet de Vilamarxant, és una màquina d'idees: « Necessitem un home en cada poble que s'encabote, que li pose ganes. Un home sempre arrossega a un altre i entre dos arrosseguen a un montón» afirma «Peluco», que creu en les tasques personals per damunt dels grans projectes. I com a exemple posa en primer pla esta segona edició del Campus de Pilota que reunirà este cap de setmana a Chera a més de cinquanta xiquets arribats des de comarques valencianes; des dels clubs de Pelayo, Massamagrell, Borbotó, Tavernes, Almassora, Castelló, Guadassuar, Sueca, Vilamarxant, Llíria, Riba-roja, Manises, Onda, Ondara, Murla, Paterna, Foios, Montserrat...

Ells ompliran Chera de pilota en diversos carrers i en el frontó. S'ajunten xics i xiques, en una nova mostra d'integració. Tot amb l'ajuda decidida de l'Ajuntament. No és fàcil que la pilota torne a viure aquells temps del frontó del Tio Amadeo que, fins ben entrats els anys cinquanta, reunia els joves del poble per a presenciar partides de cartells amb noms com el Manco de Gestalgar o Losa, un elegant jugador que va destacar en tots els trinquets valencians... No és fàcil, reconeix el propi Peluco que confia a animar a alguns xavals del poble perquè s'aficionen, juguen i competisquen.

«Val la pena somiar»

«Seria molt gratificant que en dos o tres anys tinguérem un equip de Chera en les competicions federatives...Sols per això val la pena somiar», afirma. Peluco i Pedrito han format parella en l'autonòmic de frontó representant a Chera. «Forem molt atrevits per apuntar-nos en primera, per la qual cosa només guanyarem una partida, que va ser molt celebrada en el poble. Fixa't que tots els comerços de la localitat van aportar trenta euros per a col·laborar en la compra de pilotes...», remarca. De moment tres dels catorze xavals que encara viuen en un poble que no arriba a quatre-cents habitants s'han apuntat al Campus.

Compartir el artículo

stats