Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pilota

Arriba l' Interpobles de Galotxa

La competició, amb més de 100 equips, celebra este cap de setmana la trenta-una edició

Partida de Galotxa en Alfarp. levante-emv

Enmig d'un bosc de competicions en totes les categories i modalitats de la pilota valenciana, destaca este pròxim cap de setmana el començament d'una de les més veteranes: el torneig Interpobles-Edicom de Galotxa. Amb més de cent equips arriba a l' edició número trenta-un des que en 1986 la formació de Montserrat derrotara a la de Museros. Més de tres dècades en què s'ha consolidat l'afició en molts pobles; s'ha fomentat la presència en primera fila dels jugadors de la pedrera i s'ha rendit tribut a l'esport popular. En l'historial de la competició destaca el nom de Massalfassar, que, atenció, ha aconseguit setze dels tornejos disputats. Un registre digne de ser reconegut en el món dels clubs de qualsevol esport valencià.

Marquesat, actual campió

La formació que juga a Alfarp intentarà aconseguir el quart títol per al seu club. El primer ho van aconseguir, amb aquell equip d'Agustín, Sopetes, Conrado i Gerardo l'any 1987, davant Museros. Van recuperar la supremacia en el 2015 amb un jove com Paul que irrompia per a convertir-se en una de les revelacions de l'especialitat. Van véncer a Foios en la final. En el 2016 revalidaven el títol enfront de Quart dels Valls en la final disputada en Borbotó. I enguany, apareixen entre els favorits, a pesar que pobles com Beniparrell, Montserrat, Borbotó o el propi Massalfassar disposen de jugadors amb les mateixes aspiracions de triomf.

Primera jornada

La primera jornada enfrontarà a Borbotó contra Ovocity El Marquesat; Electrofassar Massalfassar contra Caixa Poipular Meliana; Lanzadera Montserrat contra Bar Xato Quart dels Valls i Immobiliària Foios contra Beniparrell. En la categoria de trinquet, Riba-roja s'enfrontarà a Algimia i Massalfassar a Pobla de Vallbona. En la categoria femenina el calendari enfronta en esta primera jornada a Pobla Vallbona A contra Pobla Vallbona B; Borboto B contra Godelleta/Montserrat; Llíria contra Tavernes Blanques i Meliana contra Borbotó.

Final en Sueca

Demà per la vesprada es jugarà en el Trinquet Eusebio de Sueca la gran final del seu tradicional torneig de festes que patrocina l'Ajuntament i l'empresa Hermanos Viel. Puchol II i Carlos s'enfrontaran a Genovés II i Pere. Els primers van eliminar a Soro III i Tomás mentres que Genovés II i Pere van eliminar a Fageca, Jesús i Héctor. Els pronòstics pareixen a hores d'ara favorables a Puchol II si bé la quantitat de partides que tots els protagonistes arrosseguen a estes altures de l'estiu pot igualar les forces.

Compartir el artículo

stats