Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pilota

El millor Mundial per a la nova Colòmbia

El govern de Nariño declararà festiu el dia d'inici del campionat - Calculen més de 20.000 persones les que assistiran a la cerimònia

El millor Mundial per a la nova Colòmbia

El dilluns dia 20 de novembre serà declarat festiu en el departament de Nariño per tal de facilitar la presència en la inauguració del IX Campionat del Món de Pilota a Mano/Chazas, nom oficial de la competició que organitza la CIJB en terres colombianes.

Tanta és l'expectació despertada entre les seues gents que la governació ha optat per declarar «Fiesta Cívica» el día inaugural en què es concentraran les seleccions nacionals d'uns vint països d'Europa i Amèrica que practiquen el joc de pilota a mà en les seues distintes modalitats. L'autòctona colombiana que es juga en places i espais oberts, és idèntica a la de Llargues, encara que es juga amb una pilota de goma de major pes i diàmetre.

Els distints municipis representats en la selecció colombiana preparen autobusos per a assistir a la ciutat de Pasto, en l'Estadi de la qual, amb capacitat per a 25.000 espectadors, es celebrarà la gran festa d'inauguració. «Esperem omplir les grades i estem segurs que serà el millor espectacle vist en les competicions internacionals», assegura Jesús Mier, president de la Lliga Nariñense de Chazas i delegat de la CIJB a Colòmbia. A este efecte, l'organització colombiana, des del govern nacional amb Coldeportes, el departament i els distints municipis que seran seus de l'esdeveniment, estan col·laborant estretament perquè participe la societat civil.

És la primera vegada que Nariño acull un esdeveniment mundial d'esta envergadura. L'acord de pau firmat entre les FARC i el govern de Colòmbia ha sigut determinant perquè l'esdeveniment siga considerat de caràcter prioritari i «una mostra més del desig de construir una nova Colòmbia més justa i en pau» com assegurava el governador de Nariño, Camilo Ernesto Ramiro, 41 anys i una de les figures emergents de la política en la nació andina. Durant les últimes setmanes s'han desenrotllat al llarg del departament diverses competicions que han congregat a centenars de persones en cada población per tal de traure la preselecció colombiana per al torneig.

San José de Alban, guarnit

L'única exigència de la Fundació José Luis López, co-patrocinadora del torneig és que la localitat de S. José d'Albán, al nord del departament, a 68 quilòmetres de la capital, fora una de les seus del Mundial. La notícia va ser acollida amb entusiasme per tota la població. L'alcaldessa, Yolanda Díez, ha promés que «todas les fatxades de la localitat s'adequaran per a oferir la millor imatge del nostre municipi».

Compartir el artículo

stats