Un any més, el ciclisme té una cita molt important en la ciutat de València. Este dijous, 7 de setembre, la plaça de l´Ajuntament donarà el tret d´eixida per sèptima vegada consecutiva, a la Volta a València - Trofeu Diputació que arranca en la capital del Túria.

Esta prova per etapes, una de les més importants en el calendari nacional, reuneix als millors equips nacionals i estrangers que busquen les últimes oportunitats per a lluir-se i, al mateix temps, donar espectacle. 180 ciclistes pertanyents a 26 equips nacionals i internacionals lluitaran per inscriure el seu nom en el palmarés d´esta carrera. França, Mònaco, Portugal, Rússia o Japó estaran representats en esta VII Volta a València.

Quatre etapes, només una per a velocistes

La Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana junt amb la col·laboració d´altres entitats han elaborat un recorregut en què la muntanya és el factor comú des del principi.

El dijous 7 de setembre se celebrarà la primera etapa entre València i Riba-roja després de 140km plens d´alts de muntanya i un terreny infestat de pujades i baixades. L´eixida neutralitzada tindrà lloc des de l´emblemàtica Plaça de l´Ajuntament.

La segona etapa, el divendres 8, amb eixida i arribada a Olocau, serà la primera purament de muntanya amb un port de 1a i un altre de 2a categoria.

El divendres 9, el gran grup es desplaçarà a Nàquera. L´atractiu de la jornada serà un un circuit en què s´ascendirà cinc vegades un port de 3a categoria i l´arribada serà en alt, en l´ermita de Sant Francesc.

Montcada serà el punt final en esta sèptima edició. El dissabte 10 serà una etapa preparada per a velocistes en què els equips treballaran també per a mantindre amunt els seus líders i evitar sorpreses.