Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pilota

El frontó valencià aspira a expandir-se

Es treballa en la organització d´una competició d´ àmbit estatal

El frontó valencià aspira a expandir-se

A l'octubre de 2015 la nova directiva de la Societat Pilotari de Godelleta convocava el primer Congrés Estatal de Clubs de Pilota a Mà. Una cita que va concentrar en el Museu de la Galotxa d'esta localitat a representants arribats de totes les zones pelotísticas més actives d'Espanya: País Basc, Navarra, Aragó, Castella i Lleó, Castella La Manxa, La Rioja, a més d'una àmplia representació dels clubs valencians. Va comptar amb el suport de la Direcció General de l'Esport de la Generalitat Valenciana així com de la Diputació de València.

Al llarg del mateix va poder constatar-se el respecte al treball que es realitza des de la Federació de Pilota Valenciana en la promoció d´este esport i es va arribar a plantejar la possibilitat d'incrementar els contactes entre clubs de distintes federacions per a potenciar les competicions i les trobades en què estigueren presents els valencians.

De tot aquell esperit va sorgir un projecte de futur: la creació d'un gran torneig interfederacions de frontó valencià, que s'impulsaria des de la Federació de Pilota Valenciana. Un torneig que reuniria els millors pilotaris dels clubs més actius de les distintes regions pelotísticas esteses per tota Espanya. Un projecte il·lusionant que, segons fonts de la Federació de Pilota Valenciana: «Es troba molt avançat. Només hem trobat disposició i desitjos de començar», afirma el president, José Daniel Sanjuán. No hi ha dates establides: «Este pròxim trimestre es tancaran totes les inscripcions i esperem que al llarg de 2018 puga organitzar-se. És prompte per a parlar de calendari. Només podem dir a hores d´ara que, recollint aquell esperit del Congrés, la nostra federació, en la línia d'impuls de totes les modalitats pròpies, ha trobat molta receptivitat per a jugar a una modalitat específicament valenciana, però de molt fàcil adaptació per qualsevol jugador, com ja s'ha demostrat en les moltes trobades basc-valencians celebrades fins ara», diu el president. És probable la participació de clubs de La Manchuela, Andalusia, La Rioja, Sòria, Navarra i País Basc. Inclús que hi haja representació catalana.

Final a Almussafes

Diumenge que ve es jugarà a Almussafes, a partir de les 12 hores, la final del Campionat de Frontó Valencià que patrocina la Diputació de València. El cartell és certament atractiu: Puchol II i Roberto de Beniparrell contra Pere Roc i Pasqual de La Pobla. Dos restos del màxim nivell professional acompanyats de dos davanters del màxim nivell del món dels clubs, que han destacat de manera especial en esta especialitat. La lluita es presenta titànica, apassionant. I el frontó s'omplirà de gom a gom.

Compartir el artículo

stats