Els majors a Meliana també tenen a les festes un gran grau de participació. Per això el dia 7 de setembre l'ajuntament els ha dedicat el seu dia on es fa com es habitual un homenatge des de la Llar dels Jubilats a la seva casa amb tabal i dolçaina.

A les 20.30 hores es farà el popular sopar a la fresca de les persones majors al passeig de Joanot Martorell. El dia vuit s'inaugurarà un mercat temàtic baix el títol de Ibiza Tour Festival ubicat al carrer Lledoner, i allà prop de les 19 hores començarà el repartiment de pollastre i arròs per a la celebració de una de les nits més esperades: la nit de paelles que es celebrarà en les immediacions del carrer Rei en Jaume.

Sense quasi haver dormit els melianers es prepararan per a viure la nit del 9 com una de les nits de més humor: la cavalcada de disfresses recorrerà els carrers més cèntrics de Meliana i de segur farà riure als centenars de participants i curiosos que vullguen veure-la. Acte seguit hi haurà una discomòbil.

Ja el diumenge dia 10 tant de matí com per la vesprada les activitats més culturals afloraran juntes a Meliana. Eixe dia es podrà gaudir d'una mostra de balls i música tradicional valenciana a càrrec de l'Escola Municipal de Danses Tradicionals i Orquestra de Plectre de Meliana. A poqueta nit hi haurà Nit d'Albaes.

Les més de deu festeres de la Mare de Déu han preparat per al dia 11 varies activitats per a fer la seua festa: pel matí cercaviles, i missa i per la vesprada solemne processó. A les 23 hores dos monologuistes reconeguts faran riure a centenars de veïns al pati de Pius XII. A l'endemà es celebrarà altra missa en honor a la verge. A migdia es podrà gaudir d'una gran «mascletà» i per la vesprada conta contes i activitats infantils. A la nit espectacle d'humor i màgia que organitza la comissió de festes 2017.

Els dies 13 i 14 son per als festers del Crist: per això han preparat misses, processons, «mascletaes» i una gran nit d'espectacle com mai s'ha vist: el musical Frecuencia que farà les deïtats de tots aquells presents al pati del Pius XII. Finalment la processó del Crist del dia 14 posarà el punt i final a estos dies de festes.

No es pot oblidar que durant este any s'han celebrat els 30 anys de l'Escola de Música Kodály, els 35 anys dels Tabaleters i Dolçainers o els 50 anys del Moviment Júnior. Com a poble, enguany també celebraran el centenari de la construcció del pou que va abastir d'aigua el municipi quan no hi havia xarxa d'aigua.