Levante-EMV - La página no se encuentra
Levante-EMV - La página no se encuentra
Levante-EMV - La página no se encuentra
Levante-EMV - La página no se encuentra
Levante-EMV - La página no se encuentra
Especial 9 d'Octubre
Levante-EMV.com >9 d'Octubre>

9 d'Octubre: Pel canvi

Levante-EMV - La página no se encuentra
Opinión

9 d´Octubre: Pel canvi

Vicent Maurí i Genovés | Portaveu d'Intersindical Valenciana

08-10-2014TuentiMeneame

Enguany, un any més, tornem a commemorar el 9 d´Octubre. Una any més, les valencianes i valencians no tenim motius per celebracions ni festes en estar travessant un situació laboral, social i econòmica dolenta. Estem com en aquella pel·licula, "atrapats i atrapades en el temps". Un temps on la majoria de la població valenciana està patint els efectes d´unes polítiques que els estan empobrint i negant el seu futur individual i col·lectiu com a poble.

Les polítiques antivalencianes i antisocials del president Fabra, del seu govern i de molts alcaldes i alcaldesses, especialments les de les grans ciutats, com ara València o Alacant, suposen un atac sistemàtic a tots els nostres drets. No són unes polítiques improvisades producte de la incompetència, del no saber fer o de quatre corruptes com ens pretenen fer creure. Tot el contrari, estem davant d´unes polítiques ben planificades, ben dissenyades, per les elits financeres i econòmiques aplicades submissament pels governs de torn amb la finalitat de desposseir-nos de tots els drets conquerits amb molts anys de lluita per la clase treballadora i la majoria de la població valenciana. També dels nostres drets nacionals i de l´ús de la nostra llengua.

El President Fabra pretén fer-nos creure que defensa els interessos valencians més que ningú, i per això s´envolta amb la bandera i la llengua per aconseguir-ho, però no és més que un posat. La realitat de cada dia és molt diferent. Ha renunciat a un nou sistema de finançament. Ho ha fet de manera submissa, abaixant el cap davant Rajoy i Montoro, en un gest més propi d´un vassall que d´un president de la Generalitat. Aquest fet, és tot un símbol que posa en evidència la veritable política practicada pels governs valencians en els darrers anys.

Els efectes de les seues renúncies les continuarem pagant totes i tots amb més retallades o el manteniment de les actuals. Unes retallades que afecten a l´educació, la sanitat, la dependència, els serveis socials, la gent jove, les persones nouvingudes, les dones, les pensionistes€ és a dir a una gran majoria de la població valenciana.

També nega el nostre dret que el valencià siga la llengua vehicular del sistema educatiu, l´única garantia que tot l´alumnat, en acabar els seus estudis obligatoris, domine les dues llengües oficials. És la mateixa política que s´està fent a les Illes Balears o a altres territoris per uniformitzar el sistema educatiu i "españolizar" l'alumnat de tots els territoris amb llengua pròpia. I no només ho fa a l´educació, també nega l´ús de la nostra llengua a la resta d´àmbits de la nostra vida. El tancament de RTVV respon, en part, a tot açò. No volen una ràdio i televisió pública, en valencià, de qualitat€ i per això la van tancar sota l´excusa del déficit económic. Un fet que només s´ha fet al País Valencià mentre que a la resta de territoris mantenen els seus mitjans de comunicació públics. Contrariàment a aquests fets nosaltres treballem per una Ràdio Televisió Valenciana que siga una eina de vertebració del nostre país.

Però per fer realitat aquest desig, i tants altres, cal un canvi al País Valencià. Un canvi de polítiques per fer possible que les valencianes i valencians pugam decidir sobre el nostre futur com a poble i sobre tot el que ens afecta en tots els àmbits de la nostra vida. L´actual govern ens ho nega sistemàticament mentre aplica unes polítiques que no estaven contemplades en el seu programa electoral. Davant d'això, nosaltres reivindiquem en aquest 9 d´Octubre unes polítiques i uns polítics que treballen per la majoria de la població, per un canvi social, per una societat més justa i igualitària i per un País Valencià lliure.

Levante-EMV - La página no se encuentra
Levante-EMV - La página no se encuentra Levante-EMV - La página no se encuentra Levante-EMV - La página no se encuentra Levante-EMV - La página no se encuentra Levante-EMV - La página no se encuentra Levante-EMV - La página no se encuentra Levante-EMV - La página no se encuentra Levante-EMV - La página no se encuentra Levante-EMV - La página no se encuentra
Levante-EMV - La página no se encuentra