El 7 d´abril l´Església celebra la festa de Sant Joan Baptista De La Salle, un mestre i pedagog francès nascut a Reims el 30 d´abril de 1651, que va consagrar la seua vida a l´educació dels infants pobres, i que fundà l´Institut dels Germans de les Escoles Cristianes.

De família acomodada, Joan Baptista ja volia ser capellà des de menut. Als 16 anys va ser nomenat canonge del cabildo de Nostra Senyora de Reims. Graduat en Arts, ingressà al seminari de Sant Sulpici, a París. Orfe de pare i de mare als 19 anys, el 1678 va ser ordenat prevere i ja molt prompte començà en el món de l´educació, ajudant a fundar una escola de caritat a Reims.

Doctor en teologia als 30 anys, el P. De La Salle sentí la crida de Déu per ajudar els pobres i per educar els jóvens. El 24 de juny de 1681, De La Salle començà a viure amb uns mestres, naixent així la primera comunitats de Germans de les Escoles Cristianes. La novetat de Sant Joan Baptista De La Salle, va ser convèncer els mestres a compartir una forma de vida comunitària, no monàstica ni clerical, per esdevenir cadascun d´ells, germans, dedicats a la formació humana i cristiana dels xiquets i dels jóvens.

L´espiritualitat dels Germans és caracteritza pel seu esperit de fe, consistent en vore, jutjar, estimar i actuar sempre a la llum de l´Evangeli.

El P. De La Salle va introduir l´ensenyament en grups, ja que abans s´educava cada xiquet per separat. El 1688 obrí una escola gratis a París per a xiquets pobres i també fundà universitats a Reims i a Saint-Denis, per tal de formar els mestres.

El juny de 1686 De La Salle va proposar als mestres que vivien amb ell, consagrar-se a Déu per a servir els xiquets i els jóvens. així, el 9 de juny de 1686, huit Germans van fer els primers vots en companyia de Joan Baptista De La Salle.

La Congregació s´estengué a d´altres zones de França i ja en vida del sant es van fundar moltes escoles. Una vegada establerta la Congregació, De La Salle renuncià a ser el superior general.

El 7 d´abril de 1719, divendres sant, el P. De La Salle moria a Rouen, quan tenia 67 anys. Va ser canonitzat pel papa Lleó XIII el 24 de maig de 1900. El 15 de maig de 1950, Pius XII va nomenar el P. De La Salle patró dels educadors .

Els Germans de La Salle reconeixen Jesús en tots els seus alumnes i no únicament en els més dotats. Per als deixebles de Sant Joan Baptista De La Salle, es tracta de vore els altres amb els ulls de la fe. És així com l´espiritualitat lasaliana troba les seues arrels en una interioritat profunda i en una relació de confiança en l´amor de Déu.

L´Institut de la Salle, present als cinc continents i en huitanta països, té el compromís i la responsabilitat de la formació de noves generacions. Al nostre País, els Germans de les Escoles Cristianes tenen escoles a Paterna, Benicarló, Alcoi, Manises, l´Alcora i Llíria, lloc on aquests religiosos de la Salle exerceixen el seu ministeri docent en la formació dels jóvens, amb sol·licitud i generositat.

Sant Joan Baptista De La Salle va ser el primer que va organitzar centres de formació de mestres i també escoles d´aprenentatge per a delinqüents, així com escoles tècniques, escoles secundàries d´idiomes moderns, arts i ciencies.

Que la festa de Sant Joan Baptista De La Salle faça dels mestres cristians uns bons testimonis, perquè ajuden els jóvens a créixer humanament i cristianament.