Pere Fuset, el màquina

31.01.2016 | 00:47

Per a moltes persones, el món de les falles i més encara a València ciutat, està emmarcat en un quadre de tonalitats molt diferents. Però no hi ha res millor que apropar-se un poquet per a descobrir que, a més de milers de vots, és una realitat complexa i molt «treballable». Tampoc no descobreix cap avanç digne de rebre un gran reconeixement si dic que al llarg de més de 20 anys la petjada de Rita Barberà està molt gravada a l'imaginari faller del cap-i-casal.

Després de les eleccions locals i l'arribada del nou govern a l'ajuntament de València, i l'eixida del PP, les falles es miraven amb inquietud. I mira per on, arriba Pere Fuset i comença a posar-se-les a la butxaca, o no. I sense pauses inicia un procés per a canviar algunes coses, també en el procés d'elecció de les falleres majors aconseguint, discretament, que alguna falla -d'eixes de «tronio»-, que volia «repetir» amb fallera major, no ho aconseguisca. I és molt el que cal canviar encara.

Sense pauses, sense massa estridències, sense provocacions però deixant clar que cal modificar coses, Pere Fuset i l'alcalde Joan Ribó, estan aconseguint una vertadera revolució a la ciutat de València. Canvien la música prèvia a les mascletades amb un grup diguem-ne molt diferent del «Valencia en fallas» fet que farà que a la primera «mascletà» siga una autèntica prova de foc; i la segona fins a la del dia 19 de març.
Ara el cartell de falles, adés el no poder aparcar els cotxes a la plaça, demà el disseny de la «crida» després del «caloret» i la vergonya col·lectiva de l´any passat, o el vestit de les falleres majors i la cort d´honor. Tot són transformacions, canvis. No és una revolució però si el dia 20 arriben a bon port les festes, Fuset i Ribó hauran guanyat molts punts i alguns que altres vots per a les pròximes eleccions locals. Es juguen molt.

I em consta que un sector de la societat demana i demanarà més contundència i més revolució a les falles acusant-los de no sé quantes coses. Per a d´altres, van massa ràpid i «atempten» contra la festa. El que sí que està clar és que el món de les falles meneja moltíssimes persones les quals no estan exemptes d´esperit crític, abans i ara. Esperem el 20 de març.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fallas

Doctor Collado revive la historia de la Sección Especial

Doctor Collado revive la historia de la Sección Especial

La comisión entrega los premios Lonja y Salvador Debón con un recuerdo especial al 75 aniversario

La ´puesta de largo´ de Carmen

La ´puesta de largo´ de Carmen

La Falla Guillem-Sorolla Recaredo tendrá como «mascota» a la pequeña Carmen, hija del presidente y...

Compromiso para agilizar los permisos a las fallas

Compromiso para agilizar los permisos a las fallas

Las comisiones piden más rapidez para obtener licencias y servicios municipales, así como que no...

Las exaltaciones de Raquel y Clara, el 27 y 28 de enero

Las exaltaciones de Raquel y Clara, el 27 y 28 de enero

El Festival de Lancaster tendrá una falla plantada por Mario Gual los días 4 y 5 de noviembre

La historia de la elección de las falleras mayores de Valencia

La evolución en imágenes comentadas de uno de los momentos clave en el ejercicio fallero desde el...

Fallas 2016

 

Búscate en los vídeos de la Ofrenda de Fallas 2016 de Levante TV

De la mano de Levante TV te ofrecemos toda la ofrenda de Fallas 2016 en vídeo. Búscate en la franja horaria en la que desfilaste con tu comisión.

 
Enlaces recomendados: Premios Cine