Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El pacte per l'Hortta Sud

Malgrat no haver arribat a la data màgica dels 100 dies dels nous governs dels ajuntaments, hora és ja de començar a mirar el futur imminent de l'Horta Sud, entre altres coses perquè quan ens descuidem, les pròximes eleccions estaran ja tocant la porta. El temps en política és sempre finit i avança a una velocitat superior a la llum. Entre dos, tres o tal vegada quatre partits polítics, hauran de decidir i decidir-ho ja, si volen aconseguir alguna cosa en aquest període municipal. Més enllà del Pacte del Botànic, hi ha vida.

El PSPV i Compromís tenen més coincidències ideològiques sobre la comarca de les que sembla, malgrat les actituds d'alguns regidors o regidores, de vegades massa «caïnites» i basades en jo sóc el bo i tu el dolent, en la falta d'experiència o simplement en la burrera personal. Esquerra Unida haurà de saber quants en són i el que volen. I la gent de Podemos o plataformes diverses, haurien de preguntar els cercles seus què volen per a la comarca i en quina llengua volen aconseguir-ho. I, per favor, que ningú no s'enfade massa. Del PP no faré cap comentari perquè les seues obres són molt recents. De Ciudadanos, tampoc.

Per això cal que tots els partits polítics que tinguen clar l'Horta Sud, s'ajunten a una mateixa mesa, oblidant-se de pactes de govern o salaris. Cal organitzar unes jornades on la societat civil „les associacions de la comarca„ i els partits polítics discutisquen i arriben a acords per a tancar els objectius, les metes que es volen fer realitat.

Caldrà doncs que es parle de les infraestructures de comunicació, carreteres, ferrocarrils, urbanisme, aigua, residus, reciclatge. S'haurien de posar damunt la mesa quines polítiques de cultura, joventut, formació, educació, dona...., s'haurien d'intentar realitzar de forma supramunicipal.

S'haurà de decidir si anem a donar vida a la Mancomunitat, al Consell Metropolità de l'Horta, a... I també si serem bons xics i xiques davant els companys i companyes de València capital i dels partits i pegarem la «cabotà» o es va a reivindicar que ja està bé: a l'Horta vivim més persones que al «cap i casal». I si començava dient que el PSPV i Compromís tenen molt a dir, ho deia, entre altres coses, perquè governen la Generalitat. L'Horta Sud, o es plega, i per a sempre, o es coordinem i alça la veu per a aportar propostes i la seua visió de les nostres necessitats, de les nostres prioritzacions, del nostre territori i del nostre país. Tenim el govern dels ajuntaments i de la Generalitat. A què esperem? Ara, o mai.

Compartir el artículo

stats