Un altre mandat com alcalde de Vinalesa. Com es presenta?

Sí, i aquesta vegada en un govern de coalició amb Compromís i espere que siga una col·laboració molt fructífera. En el PSPV de Vinalesa tenim molt clar quines són les prioritats per al poble, amb partits i/o persones que persegueixen objectius comunitaris. Hem fet un bon repartiment de responsabilitats en les àrees i estem col·laborant en el govern. Jo estic encantat que una altra formació assumisca les responsabilitats perquè puguen comprovar que no és el mateix estar al govern que a l'oposició.

Quins projectes teniu?

Projectes molts, diners pocs, il·lusió tota. Ara estem acabant un projecte de cobriment d'una pista poliesportiva i un pla de condicionament i accessibilitat de voreres. Ens hem acollit al Pla d'inversions de la Diputació i escometrem la primera fase d'insonorització de l'espai cultural La Nau.

Com està l`Åjuntament?

A nivell econòmic estem molt millor, hem reduït el deute financer i també el període de pagament als proveïdors. Un dels principals problemes que tenim els ajuntaments és que som agents principals en la prestació de serveis que ens demanda la ciutadania per als que no tenim el finançament adequat. El finançament municipal és la gran assignatura pendent de tots els governs.

Hi ha novetats a les festes?

No hi ha novetats importants, l'oferta és molt àmplia, s'ha anat consolidant un model de festes. Gran part de la programació és dels grups de festers, l'Ajuntament col·labora en infraestructures.

Els actes més importants?

Les festes són la mobilització de la societat, a Vinalesa ho diu la cançó del paisà Francisco Catalunya «beure, cantar i ballar», actes per als xiquets i gent major, esport, manifestacions culturals, música, disfresses i actes religiosos.

I l'oferta gastronòmica?

Importantíssima a Vinalesa no hi ha festa si no hi hi ha taula, crec que és l'ànima de les festes. Les nostres calderes són les millors, torrades, sopars, paelles i berenars.

Un missatge pels veïns

Les festes són per a viure-les i compartir-les, són actes molt importants de la vida en societat, són l'aportació dels veïns a una forma de viure en comunitat, i mereixen un respecte, formen part de les nostres tradicions i hem de considerar-les com un bé patrimonial. Tots estem convidats a participar i tenim la «obligació» de fer-ho.