Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Temps de diàleg i debat

El dimecres 18 de novembre inicià el seu camí el fòrum de diàleg «Alaquàs Debat», una iniciativa plural nascuda de la inquietud d'un grup d'habitants d'aquesta població de l'Horta Sud que pretén impulsar la comunicació i el coneixement al voltant de distints temes d'actualitat. I ho féu amb una xarrada-sopar sobre «Urbanisme, societat i qualitat de vida» a l'Ateneu d'Alaquàs, i que comptà amb la participació de dos reconeguts experts en la matèria, Gerardo Roger i Luis Casado, redactors del vigent pla d'ordenació urbana del municipi, i d'una cinquantena llarga de veïns i veïnes.

«Alaquàs Debat» se situa en la línia dels fòrums de participació i discussió ciutadana que, amb l'objectiu d'enfortir la societat civil, des de fa més d'un parell de dècades vénen desenvolupant-se a l'Horta Sud, una de les comarques més actives i dinàmiques de tot el territori valencià. Així, i per posar només dos exemples pròxims, resulten evidents les connexions d'«Alaquàs Debat» amb projectes de llarg recorregut com la «Tertúlia la Lluna», que des de fa 20 anys reuneix mensualment dotzenes de persones al Centre Cultural de Picanya per tal de sopar i xarrar sobre un tema delimitat prèviament; i també el «Fòrum d'Opinió de Torrent», que des de 2003 ha fet possible que nombroses personalitats del món polític, científic i cultural (com ara Pasqual Maragall, José Manuel García-Margallo, Manuela Carmena, Gustavo de Arístegui, Anna Lluch i Joan Francesc Mira, entre d'altres) es desplaçaren fins a Torrent i dissertaren sobre les més diverses qüestions.

Vivim temps d'agitacions internacionals i canvis locals. I, en aquest context, «Alaquàs Debat» ve a recordar-nos que és de l'intercanvi d'idees -és a dir, de la cultura del logos- d'on naix la llum. Llarga vida, doncs, a un projecte sorgit de la iniciativa cívica -històricament tan abundant i diversa als municipis de l'Horta- que té com una de les seues finalitats principals promoure el discerniment i el diàleg. Una activitat sempre recomanable i potser actualment més necessària que mai que, cal esperar-ho, hauria de guiar les accions de la nostra societat, i dels polítics en primer lloc.

Compartir el artículo

stats