Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

«S'ha produït un redescobriment i una revalorització de la tradició propia»

Reconeix que s'ha recobrat la presència pública del cant d'estil però destaca que les contratacions per a cantar en les festes estan decreixent

«S'ha produït un redescobriment i una revalorització de la tradició propia»

Quin pensa que ha sigut el motiu que més hi ha contribuït a la recuperació del cant d'estil en els últims anys?

El que ha passat és que ha recobrat una important presència pública i respecte col·lectiu però tinc la sensació que està perdent terreny en el seu marc natural, ja que estan decreixent les contractacions per a cantar cant d'estil en el context natural de les festes dels pobles.

A Torrent s'ha presentat recentment un nou grup de muixeranga anomenat «La Torrentina» i que ha sorgit del món de les falles. Ha notat un canvi en una major acceptació com a pròpies de manifestacions culturals com aquesta?

És evident que en els darrers anys s'ha produït un redescobriment de la pròpia tradició i una revalorització de la mateixa en prestigi públic i també en clau identitària, ja que la gent necessita arrels per a viure, perquè són necessàries i perquè d'aquestes anem molt justos. En els últims anys s'han recuperat moltes expressions que estaven perdudes de cultura popular com les muixerangues que al País Valencià en el segle XVIII i XIX hi havia a moltíssims pobles, Torrent entre ells, de fet era un component d'alguns Balls de Torrent.

Compartir el artículo

stats