L'Ajuntament de Rafelbunyol, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona, ha organitzat la Setmana de les Dones i la Igualtat amb activitats culturals, socials i esportives per a totes les edats que tindrà fins a l'11 de març.

Els veïns i veïnes de Rafelbunyol visualitzaran la igualtat mentre passegen per la localitat gràcies a un projecte d'intervenció en els passos de vianants amb missatges sobre la defensa dels drets de la dona i la igualtat de gènere que elaboraran els i les joves.

Especial la jornada de hui, erà el moment de retre homenatge a un col·lectiu de dones fortes i lluitadores, les encaixadores. Un ofici tradicional, molt arrelat en la nostra localitat al que fins ara no se li havia reconegut com es mereix el seu rellevant paper en el desenvolupament econòmic familiar de Rafelbunyol i al que l'Ajuntament ha dedicat un carrer que s'inaugurarà oficialment el 5 de març a les 18 hores.

Per descomptat, dins d'aquesta intensa programació també hi ha espai per als i les més esportistes.

El 8 de març, Dia Internacional de la dona, el Consistori ha organitzat un acte institucional en la plaça de l'Ajuntament en el qual es procedirà a la lectura del manifest. Acte que obrirà una Marxa per la Igualtat de 3 K pel municipi.

Aquesta marxa a peu, començarà en l'Ajuntament i passarà per diferents punts rellevants del municipi per a concloure en el carrer Magdalena on se situarà un gran mur commemoratiu sota el lema «Construïm Igualtat» en el qual podran estampar la seua signatura tots i totes les participants.