05 de marzo de 2016
05.03.2016

Teatre, música, conferències i premis literaris a Paiporta

La programació cultural s'amplia en la celebració del Dia de la Dona per promoure la igualtat i condemnar la discriminació

04.03.2016 | 21:51
Teatre, música, conferències i premis literaris a Paiporta

Els actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona continuen a Paiporta. Hui, a partir de les 19.00 hores, la companyia Jácara Teatro presenta a l'Auditori Municipal «Hazme una perdida», obra en la qual la protagonista amaneix un dia triplicada. La peça reflexiona sobre el dia a dia de moltes dones que intenten conciliar la seua vida familiar amb els somnis personals i professionals..

La programació, coordinada entre la regidoria de Benestar Social i la de Cultura, té com a objectiu general plantejar debats i aspectes encara per resoldre en la lluita per la igualtat.

El mateix dia 8 de Març, es procedirà a la lectura d'un manifest a l'esplanada de l'Ajuntament en el qual participarà l'alumnat dels centres educatius de Paiporta, a més del Consell de la Dona. La cantautora Eva Dénia serà protagonista de la següent jornada, el 9 de març, quan presentarà el seu últim disc, «Quan abril era abril», al Centre Cultural. El dia 10, Maria Amparo Ricó pronunciarà la conferència «La tradició oral a través de les dones: els romanços», també al Centre Cultural.

Per últim, el dia 11 hi haurà dues activitats més, els tallers de boixets i patchwork al Museu de la Rajoleria, a partir de les 16.45 hores, i l'entrega dels premis Carolina Planells de narrativa contra la violència de gènere, a les 20.00 hores a l'Auditori Municipal, amb l'actuació del rapsode Vicent Camps.

Noves polítiques d'igualtat

Més enllà dels actes pel Dia de la Dona, el equip de govern de Paiporta ha realitzat una ferma aposta per les polítiques d'igualtat. En el Pressupost 2016 hi ha prevista la creació d'un lloc de treball per a un tècnicespecialitzat en aquest àmbit. A més, en breu s'aprovarà l'elaboració d'un Pla d'Igualtat a proposta de la regidoria de Benestar Social amb una consignació de 20.000 euros per a iniciatives igualitàries.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine