Gastronetas és el nom comercial per a descriure un concepte que ja està estés en alguns països del món i que ara arriba ací amb força. És la gastronomia sobre rodes. Una activitat organitzada per la regidoria d'Impuls Econòmic que reuneix quinze vehicles que transporten les essències culinàries de diverses latituds i que visiten Catarroja del 16 al 18 de setembre.

Durant un cap de setmana es poden tastar plats de Xile, Japó, Itàlia i molts altres llocs per uns preus assequibles. Una oferta que es combina amb música, actuacions i activitats per als més menuts. És a dir, la proposta és per a tota la família.

El ben cert és que les Gastronetas tenen, si se'ns permet, origen catarrogí. La idea sorgeix d'un projecte de nou alumnes de la carrera de Lideratge emprenedor i Innovació de Florida Universitària. En el primer curs de la carrera viatjaren a Finlàndia per conéixer la metodologia original dels seus estudis. En el segon estigueren a San Francisco, el bressol de l'emprenedoria. És precisament allí on van descobrir el concepte de Street food.

«Allí hi ha food-trucks en molts llocs, pots trobar vehicles a les portes de les empreses perquè els treballadors sovint consumeixen estos productes», diu Paula Cano, una de les estudiants catarrogines que ara formen part d'este projecte empresarial exitós. Dos estudiants són de Catarroja i la resta dels integrants de l'equip de Gastronetas provenen de pobles de l'Horta i de València. «És una carrera molt pràctica perquè hem de crear projectes empresarials que siguen viables, de fet, també tenim altres relacionats amb la realitat virtual o els serveis per a empreses».

Paula i els seus companys viatjaran en gener a la Xina per continuar la seua formació i enriquir-se amb noves idees a l'hora de crear empreses. De moment, però, la seua proposta gastronòmica farà gaudir els nostres paladars a Catarroja.