09 de junio de 2017
09.06.2017
Opinió

Catarroja educadora

09.06.2017 | 09:52

Ja fa més d'1 any Catarroja va aprovar per plenari constituir-se com a Ciutat Educadora. Un acord que vaig presentar jo com a Regidor de Guanyar i que va comptar amb el recolzament majoritari dels grups municipals. En eixa moció es demanava l'adhesió a l'Associació internacional de Ciutats Educadores i la creació d'una comissió encarregada de la posada en marxa del Projecte Educatiu de Ciutat. Accions molt concretes i barates que haurien d'estar més que desenvolupades per part de l'actual equip de govern. Malauradament i, a l'igual que en moltes altres qüestions d'aquest incapaç equip de govern, la realitat és una altra.

L'última ocurrència ha estat fer un garbell de mocions convertint un altre acord plenari sobre Educació de Persones Adultes en un tot val, eludint la responsabilitat de l'Ajuntament en relació a la millora de l'Escola Municipal d'Adults, i convocant a entitats i associacions del poble a una reunió informativa per fer una recollida d'informació sobre activitats formatives i marcar un calendari sense saber massa bé l'objectiu d'aquesta convocatòria unilateral. Decisions que són conseqüència de la falta de projecte i de capacitat per fer valdre un acord plenari per part d'un govern en minoria que ens recorda massa vegades les polítiques desenvolupades anys enrere pel Partit Popular (PP).

Voler que Catarroja siga una Ciutat que eduque ha de ser cosa de totes i, per tant, és l'ajuntament qui ha d'impulsar una proposta on tots els agents definisquen el contingut i la forma d'aquest projecte. És necessari per tant una reflexió col·lectiva que permeta fer i desfer per part de totes les persones i entitats implicades. Ha de partir de preguntes i respostes, no tant institucionals, sinó plurals i col·lectives, que ajuden a prendre consciència del nostre poble com a espai per a educar en drets humans i transformació social. I per últim, i molt important, s'ha de cedir poder donant-li protagonisme a aquelles entitats i associacions que porten anys reclamant respostes educatives a necessitats socials i culturals del nostre municipi.

Que Catarroja siga Ciutat Educadora no és gens difícil. Cal només un poc d'escolta, voluntat i temps de treball col·lectiu, de qualitat, on poder construir amb cura respostes en comú. Sent així, segur que entre totes algun dia ho farem possible.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

L´Horta

La mesa de investigación de Gespa llama a declarar a los tres últimos alcaldes de Paterna

Los partidos han aprobado la comparecencia de Sagredo, Elena Martínez y Agustí para responder...

El exalcalde del PP no fue a la comisión de la Zona Franca

También Torrent ha creado una comisión para investigar los contratos de Nous Espais, pero lleva...

Los toldos que purifican el aire en Quart

Los toldos que purifican el aire en Quart

? La última medición indica que el proyecto financiado por la UE rebaja un 50 % el óxidos de...

Alboraia aprueba su presupuesto gracias a la abstención de casi toda la oposición

Alboraia aprueba su presupuesto gracias a la abstención de casi toda la oposición

Compromís votó en contra mientras que la intervención advierte que la deuda consolidada supera el...

Peregrinaje a golpe de pedal

Peregrinaje a golpe de pedal

? Menores de la Colonia San Vicente Ferrer emprenden la «ruta francesa» hasta Santiago

El Puig: Panteó reial i símbol espiritual

El Puig: Panteó reial i símbol espiritual

?L'investigador i cronista considera que les croades religioses medievals s'han de vore al segle...

Enlaces recomendados: Premios Cine