Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Bonrepòs i Mirambell

«El PP va faltar el respecte a la ciutadania en no anar a la investidura i sí a la processó»

«Formar equip amb forces diferents és bo per al poble. Una majoria absoluta, no», diu Antolí

«El PP va faltar el respecte a la ciutadania en no anar a la investidura i sí a la processó»

Rosella Antolí Santolària és la nova alcaldessa a Bonrepòs i Mirambell pel pacte signat fa dos anys amb el PSPV. Té 37 anys, és professora de Física i Química l'IES Rascanya de València i va debutar en la política institucional al maig de 2015.

Quin balanç fa dels primers anys de govern amb el PSPV?

Molt positiu, és la idea que tenim de democràcia, la pluralitat i diversitat és una riquesa. Sempre que treballes amb gent amb diferents formes d'entendre la política hi ha conflictes, però la riquesa és superar-los i arribar a acords. En estos dos anys li hem demostrat això a la ciutadania.

I què hi canviarà amb vosté com a alcaldessa?

Està clar que Rubén i jo tenim diferent caràcter i manera d'entendre la política, però en essència conservem les àrees de gestió i els projectes. Nosaltres creiem molt en la participació ciutadana, i no entenc l'ajuntament com solament oferir serveis sinó que també es puga interpel·lar a la ciutadania.

Vosté té una àmplia experiència amb el moviment associatiu, però fa només dos anys que és regidora. Què és el que més l'ha sorprès de la política municipal en estos dos anys?

Des de la primera candidatura que es féu del Bloc jo ja em vaig implicar en el col·lectiu i conec el funcionament de l'administració. El que més m'ha sorprés és la participació de la gent en tots els actes. A Bonrepòs solament està alliberada l'alcaldia i els altres hem dedicat moltes hores perquè les regidories vagen avant i hem tingut una magnífica resposta de la ciutadania.

En 2004 el Bloc va pactar amb el PP per a fer fora l'alcaldessa socialista. Qui ha canviat més en este temps, Compromís, el PSPV o el PP?

Les circumstàncies d'aquell moment no eren les d'ara. L'alcaldessa que hi havia duia molts anys i amb molts tics que no eren correctes. El poble en eixe moment volia un canvi i el que volíem era obrir les finestres de l'ajuntament, que entrara aire fresc. Ideològicament estem igual, i ara estem molt còmodes amb el pacte d'esquerres.

Però li agradaria assolir la majoria absoluta al 2019?

Pense que una majoria absoluta no seria bo. El camí que hem fet és perquè entenem així la política. Seguir formant equip amb forces diferents és bo per al poble, encara que vullguem millorar resultats. Les majories absolutes no són bones perquè et donen la sensació que pots fer i desfer sense retre comptes a ningú. Les majories absolutes a Bonrepòs han sigut molt presidencialistes i no entenent bé l'oposició i sense control.

Li va sorprendre la decisió del PP de no acudir al ple d'investidura el passat dissabte?

Molt. Han faltat al respecte a la ciutadania i a la institució que ells representen. Tenen l'obligació d'anar-hi com a regidors i representen moltes persones que no hauran entés el que han fet. Açò no ha passat a cap poble. Personalment, algunes persones del PP m'han decebut. Fa dos anys sí que participaren en el ple d'investidura i fa una setmana en el de renúncia. Per què ara no? Està clar que dos anys després no han entés que la ciutadania va votar per un govern d'esquerres. Jo tenia altres expectatives de gent del poble a qui conec de tota la vida.

I el fet que l'endemà els regidors del PP sí anaren a la processó malgrat l'acord en contra de la corporació?

Acudir a la processó però no a la investidura és una falta de respecte a la ciutadania. Estan desobeint un acord de ple, però no hi ha un reglament que comporte sancions i pot ser hauríem d'estudiar-lo. Presidixen les processons incomplint un acord de 1983 aprovat per gent que sí que era creient però que varen demostrar que Bonrepòs era un poble modern. Estan desvirtuant les festes perquè les tracten amb un afany de política partidista. És una festa del poble i ells hi estan eixint desobeint el ple, que és la màxima institució.

Quins projectes pensa fer?

Tenim coses que ens fa especial il·lusió. Hem adquirit un magatzem agrícola de principis del segle XX amb la idea de rehabilitar-lo i dedicar-lo a espai sociocultural. També solucionar el tema de la llar parroquial, que la tenim tancada i és l'únic auditori amb capacitat per a fer concerts. I sobretot l'ampliació de l'escola, què és una reivindicació de fa més de 10 anys perquè els xiquets i xiquetes necessiten instal·lacions dignes.

Compartir el artículo

stats