26 de junio de 2017
26.06.2017
Setmana de l'Orgull Gai

Naix l'associació "Iguals de l'Horta Sud" que aglutina el movimiento LGTBI

En la jornada, Jokin Egaña, gerent d´empreses LGTBIfriendly, presentà la seua consultoria per a empreses pel que fa a la normativa al món laboral

26.06.2017 | 04:15
Acte de presentación de l´associació.

La sala d´actes de la Casa de la Cultura de Torrent va acollir la jornada "Cultura, Diversitat i Drets de Convivència de la Gent" presentada i moderada per Alfred Ribera, president de l´associació comarcal LGTBI Iguals de l´Horta Sud, i Ernest Gómez de Gent&Pol (Horta Nord).
A més, hi va assistir un regidor de cada grup polític: José Antonio Castillejo per part del PSOE, Carmen Silla per part de Compromís, Jaume Santonja per part de Guanyant Torrent, Francisco Cubas per part de Ciutadans i Nacho Carratalá per part del PP. Tots ells oferiren el seu punt de vist i agraïren l´oportunitat de participar en l´acte.

A continuació començà la segona taula redona amb les ponències de Vicent Bataller, president de l´associació Sexòlegs sense Fronteres i metge psicoterapeuta de professió. Vicent parlà de la seua trajectòria, de la creació en 1989 del Telèfon Jove de la Sexualitat i de la lectura de la seua tesi en 1995.

També va crear altres telèfons a diferents pobles, com ara a Burjassot (Info-SEX), a Xàbia (Món Jove) i a Gandia (Diversidad), en serveis d´informació i promoció de la salut sexual per a adolescents i jóvens. Seguidament, Encarna Redón, exregidora de l´Ajuntament i molt vinculada al teixit associatiu de la ciutat, parlà de la diversitat i la multiculturalitat des del punt de vista més associatiu.

Després fou el torn de Jokin Egaña, gerent d´empreses LGTBIfriendly, qui presentà la seua empresa de consultoria per a empreses pel que fa a la normativa LGTBI al món laboral. Elena Verdeguer, policia local de Torrent i integrant d´UCPOLCV (Unió de Comandaments de Policia Local de Valencia), parlà de la diversitat al món policial i tractà diversos temes com, per exemple, l´assetjament.

Per a acabar, intervingué Víctor González en qualitat d´activista LGTBI, i parlà de diferents punts de vista polític i activista i de com va evolucionant la societat respecte del col€lectiu LGTBI. Una vegada acabades estes intervencions, l´alcalde Jesús Ros va donar les gràcies i l´enhorabona a l´associació pel seu primer acte.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

L´Horta

Ecuador festeja la Virgen del Cisne en Torrent

Ecuador festeja la Virgen del Cisne en Torrent

La comunidad asentada en Torrent venera la imagen con una misa y una procesión por las calles de...

Muere Salva Delhom, el joven de Albal que sufría leucemia

Muere Salva Delhom, el joven de Albal que sufría leucemia

El chico esperaba desde hace meses un donante compatible para un transplante de médula - Amigos y...

El club de Paterna se queda a medio punto del ascenso a primera división

El club de Paterna se queda a medio punto del ascenso a primera división

El Laboratorio SYS solo pudo ser tercero en el campeonato de España de clubes de ajedrez

Xirivella aconseja planificar los viajes ante el colapso por la obra en la V-30

Xirivella aconseja planificar los viajes ante el colapso por la obra en la V-30

El consistorio lanza un video con recomendaciones para los vecinos

Sedaví reduce el desempleo un 26,5% con planes contra la exclusión social

Sedaví reduce el desempleo un 26,5% con planes contra la exclusión social

El gobierno local elogia el trabajo que el departamento ha realizado y los convenios firmados

Enlaces recomendados: Premios Cine