Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Literatura

El castell d'Alaquàs acull la presentació «D'ençà i d'enllà», de Josep Ferrer

La presentació va estar a càrrec de l'acadèmic de l'AVL i professor de la Universitat de València, Abelard Saragossà, que va analitzar l'obra i l'autor

El pati del Palau-Castell d'Alaquàs va ser el marc que va acollir el passat 18 d'octubre la presentació del sisé poemari de Josep Ferrer Guzmán, «D'ençà i d'enllà», qui ha rebut diversos premis des que publicà en 2002 la seua primera obra.

L'acte, conduït per Ezequiel Castellano que va recitar al llarg d'aquest alguns dels 63 poemes del llibre, va comptar també amb la interpretació en flabiol de Paco Planells i Vicent Ferrer, de la Colla l'Olivar de Dolçaines i Tabals.

La presentació va estar a càrrec de l'acadèmic de l'AVL i professor de la Universitat de València, Abelard Saragossà, que va analitzar l'obra i l'autor destacant que, com a persona d'una gran qualitat humana, els seus poemes fan referència a les coses quotidianes i senzilles de la vida i de l'entorn de les quals sap traure «profit i delit». Al que va afegir que «per a Pep Ferrer els ideals no són mai purament individuals, per a ell la persona i el poble són inseparables», de fet «la fusió entre la persona i la comunitat apareix molt sovint en els seus poemes». A més de reconéixer que «pràctica una visió universal» en la seua poesia.

A continuació, l'autor va incidir com en la primera part del poemari, «d'ençà», «toquem diversos temes com ara la festa, la precarietat, de fer poble i unir forces i, fins i tot, [hi ha] un poema de caràcter èpic». I la segona, «d'enllà», en la qual «he reflectit el que és el més important de la meua vida, la meua fe en Déu fet home en Jesús de Natzaret».

Garcia: «M'ha provocat una bona dosi d'esperança»

Per últim, l'acte es va tancar amb les paraules de l'alcaldessa d'Alaquàs, Elvira Garcia, qui va descriure Josep Ferrer Guzmán com una persona «bona, compromesa, amb capacitat creadora, que expressa el teu pensament i sentiment» i va afirmar que «D'ençà i d'enllà» «ha provocat en mi una bona dosi d'esperança».

Compartir el artículo

stats