Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinió

Units som la comarca

Units som la comarca

L'any 2011 els i les socialistes perdérem les eleccions municipals a Aldaia. En aquell moment dur, difícil, i lògicament incert, hi havia, però, una cosa que sí que teníem clara des del principi: si volíem reconduir la situació i tornar a governar, ho havíem de fer totes i tots junts, regidores i regidors, agrupació, militància i simpatitzants. Així, vam posar en marxa una dinàmica de treball participativa i col·laborativa amb les bases en la qual tots i totes decidíem en comú. El camí va ser dur, però vam aconseguir que el 2015 el projecte socialista tornara a ser majoritari a Aldaia. En el govern, hem traslladat este model al nostre municipi, per exemple, amb la realització d'una consulta ciutadana mitjançant la qual decidirem en comú aspectes importants per a la vida del nostre poble.

Este és el model de lideratge col·lectiu que volem compartir a la nostra comarca. Volem aconseguir que l'Horta Sud siga un espai on la militància participe activament, un punt de trobada de les agrupacions amb espais de debat per a aprendre, compartir experiències i ajudar als pobles que no governen a què puguen aconseguir-ho d'acord amb el model de PSPV que hem desenvolupat històricament a la nostra comarca, seguint l'estel de tants i tantes militants, portaveus, alcaldes i alcaldesses que han sigut i són exemple.

Hem d'unir esforços per defendre des de l'Horta Sud una sanitat de gestió pública que atenga les necessitats dels nostres veïns i veïnes, lluitar fermament contra la violència masclista, reivindicar una educació pública, de qualitat i sense barracons i reclamar solucions als problemes comuns que patim en qüestions com la gestió dels residus, l'aigua, i el transport.

Amb este objectiu estic a la disposició de la militància per a liderar un projecte que enfortisca les agrupacions locals i la nostra comarca, que treballe de la mà de l'estructura provincial i que afronte els reptes d'aconseguir governar en tots els nostres pobles, que ajude a reforçar el govern autonòmic de Ximo Puig, i que sume perquè quan arribe el moment, es produïsca a Espanya el verdader canvi que passa pel projecte socialista que lidera Pedro Sánchez.

Som una comarca que mai ha volgut ser engolida per la ciutat, que ha practicat la defensa de les seues característiques i necessitats des del diàleg, on la ciutadania ha fet possible l´existència d´institucions que ens han consolidat com una comarca viva i activa des de fa molts anys, amb identitat cultural pròpia, respectuosa de les seues tradicions i de la seua llengua.

Així mateix, els i les socialistes hem de comprometre´ns amb la nostra terra. L'horta, com a element diferenciador del nostre territori, ha de ser una oportunitat per a emprendre projectes de futur i fer una comarca sostenible, compromesa amb el medi ambient, creixent a favor de les persones, amb pobles més bonics i humans.

En definitiva, volem unir la comarca per a somiar junts i aplicar el nostre projecte socialista. Per la igualtat i la justícia social, per la cohesió i el futur de la nostra comarca, els nostres pobles i els nostres veïns i veïnes. En eixe camí estem, i comptem amb totes i tots.

ALCALDE DE ALDAIA Y CANDIDATO A LA SECRETARÍA GENERAL DEL PSPV DE L´HORTA UD

Compartir el artículo

stats