Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La il·lustració obri la biblioteca de La Pobla

Es realitzaran activitats per a totes les edats el 21 d'abril durant tota la jornada de portes obertes

La Pobla de Farnals celebrarà el Dia del Llibre el 21 d'abril amb multitud d'activitats per a totes les edats que tenen com a finalitat el foment de la lectura. En esta edició, la jornada porta el títol de «Del llibre i la il·lustració» i se centra en el paper que juga la imatge en les publicacions.

A les 12.15 hores, es realitzarà el contacontes-taller «Com escrivim i dibuixem llibres il·lustrats», esdeveniment dirigit a xiquets i xiquetes d'entre 6 i 12 anys que comptarà amb la presència del reconegut dibuixant valencià Paco Giménez i l'escriptor i Ambaixador de la Lectura 2018 Carles Cano.

Elisa Matallín, desenvolupadora de tallers d'il·lustració a l'IVAM, visitarà la biblioteca a les 18 hores per a presentar l'activitat adreçada a xiquets i xiquetes «Donde viven los cuentos: arte aplicado a la literatura y viceversa».

Per als adults, s'ha organitzat la taula redona «La il·lustració com a eina pedagògica», que comptarà amb la presència de dos importants figures del món del llibre i la il·lustració. La primera d'elles és Matilde Portalés, popular dibuixant, Doctora en Belles Arts i Gestió del Disseny per la Universitat Politècnica de València i professora de la Factultat de Magisteri a la Universitat de València; la segona, Arianna Squilloni, és editora de l'editorial «A Buen Paso», especialitzada en llibres il·lustrats per a infants.

Al llarg de la jornada, es realitzaran tres edicions d'una iniciativa anomenada «Experiments i jocs de lletres i imatges», desenvolupada pels membres de la biblioteca.

Durant tot el dia, la biblioteca acollirà l'exposició «Il·lustració còmic i compromís social», organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

A la nit, hi haurà un sopar de germanor i la jornada de portes obertes conclourà amb la representació de «En la lengua floja».

Compartir el artículo

stats