10 de marzo de 2016
10.03.2016

Eel primer director de la revista, josep antoni comes, rep un homenatge en la festa de commemoració dels primers 40 anys de la publicació degana en valencià

11.07.2016 | 16:41

Era la sorpresa que tenien reservada els responsables de Saó per celebrar els seus primers 40 anys d'existència. Tots els arxius de la revista degana de la premsa en valencià estaran en format digital. Així ho va anunciar ahir el director de Saó, Vicent Boscà, en la festa que es va celebrar al Paranimf de la Universitat de València.

A més, es va atorgar La Clau „el premis dels mítics ´Sopars de Saó´„ al primer director, Josep Antoni Comes. Durant tot l´acte de commemoració va quedar clar que es commemoraven les últimes quatre dècades, però «mirant cap al futur», va dir Boscà.
Molts amics de Saó es van aplegar a La Nau. Entre la representació institucional estava el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; l´alcalde accidental de València, Joan Calabuig, i el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño. La Muixeranga d´Algemesí i Tornejants, actuacions de la programació del Festival Serenates, van cloure la festa.

Des de juliol de 1976, Saó ha apostat pel valencianisme i ha conjugat les idees de modernitat del Concili Vaticà II i de «Nosaltres els valencians» de Joan Fuster.

La revista ha sabut adaptar-se als nous temps sense renunciar els seus orígens. L´aposta pel vessant 2.0 i la renovació de la imatge gràfica de la revista fa que el paper i la finestra digital es donen la mà i es complementen.

Per a Boscà «després de 40 anys de periodisme en valencià, que no ens ha pogut fer callar ningú, continuem treballant per la dignificació de la llengua i del valencianisme sense renunciar a cap dels eixos fonamentals que van originar el naixement de la revista».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine