Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Nou curs escolar, nous reptes comarcals

Aquest curs 2015/2016 serà el primer, després de 20 anys, en el qual l'administració educativa no estarà en mans del PP. Aquest canvi ha generat moltes expectatives donat l'alt grau de consens que hi havia en la comunitat educativa en l'oposició a les polítiques desenvolupades per l'anterior govern.

En el Camp de Morvedre hem viscut protestes unitàries contra les retallades, l'aplicació de la Lomce, el tancament d'unitats escolars, infraestructures noves i altres per reformar, i tantes altres decisions de caire neoliberal i segregador que hem valorat negativament individualmente i amb la Plataforma per l'Ensenyament Públic de la nostra comarca.

El nou govern valencià ha comptat amb un període molt breu per poder iniciar la seua tasca abans de l'inici de curs i en eixe període ha emprés accions que ha considerat urgents per donar resposta a eixes expectatives i a la millora de l'educació.

Des de CC OO d'Ensenyament del Camp de Morvedre valorem que aquestes mesures urgents han estat encertades en els casos en que hi havia gran acord social i participació en l'elaboració de les propostes, però que també han comportat problemes i perjudicis laborals en els casos en els quals no hi hagut suficient participació per tal d'assolir eixos acords.

Valorem també que qualsevol mesura educativa haurà de tindre com objectiu baixar les taxes de fracàs i abandó escolar al País Valencià i en la nostra comarca. Ens preocupa que quasi un terç de la plantilla canvie de centre any rere any per una política de personal ineficient que ha portat al sistema educatiu a tan alt grau de rotació de plantilles.

El nostre sindicat valora com molt encertats els canvis que afecten a l'aplicació de la Lomce al País Valencià i en la nostra comarca per tal de limitar els seus efectes sobre l'educació valenciana i comarcal, com ara l'augment de la càrrega lectiva en les assignatures troncals front a les optatives en secundària o la possibilitat de recuperar les sessions de 60 minuts en primària. Igualment positives han estat les iniciatives de caire social com ho són,la promoció de beques amb criteris socials per millorar el coneixement de l'anglès o l'avanç en la gratuïtat dels llibres del text i menjador.

Altres decisions han estat, a judici del sindicat, precipitades i gens participades i per aquest motiu ja estan generant incidències i disfuncions a l'inici de curs. Aquest és el cas de la forma d'evitar l'aplicació de l'acord d'interins de 2013 que ha generat incertesa en les persones presents a les borses o les decisions relatives a les comissions de serveis als ensenyaments artístics que han portat incertesa a tot el professorat i alumnat d'aquest àmbit, perjudicis laborals i problemes en l'organització pedagògica dels centres.

Molt positives també és la decision d'obrir i no tancar algunes llínies, responent així a la demanda que s'havia expressat des de la plataforma i col·lectius municipals. Totes aquestes millores són una bona notícia per la nostra educació i la nostra societat comarcal i local; però des de CC OO d'Ensenyament del Camp de Morvedre insistim que si no compten amb la participació d'agents socials i d'associacions cíviques poden generar greuges en la comunitat educativa i disfuncions en l'atenció a la ciutadania.

Valorem també molt positivament l'impuls a la creació d'unitats de 2 anys, concretament una al col.legi públic Vilamar i la proposta d'estendre la xarxa d'escoles infantils de 0-3 anys públiques congelades des de fa 20 anys al País Valencià, al llarg de la legislatura.

En resum, CC OO d´Ensenyament del Camp de Morvedre i Alt Palancia vol participar i construir el canvi educatiu que defensem i sobre el qual hi ha una forta expectativa social i insta al nou govern valencià, i dels ajuntaments de la nostra comarca a treballar des de la participació i per la millora democràtica de l'accés a l'educació pública.

Compartir el artículo

stats