Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La mort de fill del metge de Sagunt

La festa de l'arbre a Quart Representació a Sagunt Detenció dels lladres de la Societat de Quart

La mort de fill del metge de Sagunt

Novembre començà al Cap i Casal amb la inauguració del Teatre Olimpia en el solar de l'antic convent de Sant Gregori i amb l'acte de posar la primera pedra de la Casa de Correus i Telègrafs. A la nostra comarca l'oratge va estar molt agradable fins al dia 20, quan la pluja i el fort vent va provocar diversos incidents.

Els primers dies del mes la ciutat de Sagunt va viure el dol pel fill del metge Joaquín Martínez, president també de la Creu Roja i titular de la Companyia Central d'Aragó. El 3 de novembre van celebrar-se els funerals. Un gran seguici acompanyà el xiquet de 7 anys Joaquín Martínez Costa. Hi havia molts alumnes del seu col·legi, el de Cervantes. La Unió Lira Saguntina, amb el director Palanca, acompanyaren l'acte. Gran part de la corporació, amb l'alcalde José Perís, el secretari Sr. Moro i el jutge Manuel Hernández hi van estar.

Una notícia més alegre fou l'estrena al Teatre Cine de la capital comarca «Fiorencia y su excéntrico». Sembla que van tindre molt d'èxit les seues representacions.

L'esdeveniment públic més destacat de la comarca fou el dia de l'arbre, celebrat el 9 de novembre a Quart de les Valls. Es va realitzar amb una plantació al voltant d'eixa font comuna a tots els pobles de les Valls. L'activitat començà amb un acte a l'ajuntament convocat per l'alcalde Miguel Marqués a les tres de la vesprada. En la presidència estava el jutge Enrique Cuello, el comandant de Quartell Joaquín Navarro i el rector Joaquín Navarro. Entre les personalitats assistents es trobaven el pintor Julián Cebrián Mezquita, el ric propietari Pedro Mezquita o el metge Francisco Bellver. El seguici va estar acompanyat per la banda del mestre Doñate. En l'acte va llegir unes paraules l'alumne Enriquito Cuello, de l'escola del mestre Vicente Ballester. Posteriorment el professor Luis Antoni va fer un discurs on explicà la importància de la festivitat. També hi parlà jutge. El mestre va obsequiar els xiquets amb dolços. El «rumboso alcalde» va fer els honors a sa casa amb l'obsequi «de dulces, licores y cigarros». Hi estigué acompanyat de la seua dona Concha Marqués i de la filla Conchita. Una altra notícia que va afectar la població de Quart de les Valls fou el robatori de 300 pessetes en la Societat Agrícola. La Guàrdia Civil va detindre Isabel Pérez Estevez, dona del conserge, i el seu fill polític Teófilo Sevilla, els quals van ser posat a disposició del jutjat. En acabar el més va preparar-se una funció benèfica dedicada a un mosso de l'estació. Però eixa i altres notícies formaran part del següent «De Cent en Cent».

Compartir el artículo

stats