ARA ÉS L´HORA: ARA, PAÍS VALENCIÀ!

12.12.2015 | 01:08

En poc més d'una setmana, hi ha unes eleccions cabdals per al pervindre del País Valencià. A Madrid, els valencians ens hi juguem molt, tant al Congreso com al Senado. Per exemple, en aquesta última cambra, ha sigut el lloc on s'ha aprovat, en el recent debat sobre els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2016, una partida destinada a la reindustralització dels polígons de Sagunt; la mateixa partida que, per via d'esmena al text dels PGE, en el Congrés de Diputats, se'ns havia negat sistemàticament a la gent d'Esquerra Republicana durant anys i panys.

Amb tot, la gent que impulsem la candidatura d'Ara, País Valencià, considerem que el Senado o es converteix en una vertadera cambra de les nacions que integren l'Estat, o no serveix més que per a fer de cementeri d'elefants dels grans partits del règim del 78, o els seus derivats, com Ciudadanos. Llocs que sols han de servir per a una daurada jubilació dels vells polítics dels règim; com a exemple, Joan Lerma és, a hores d'ara, senador del PSOE. Encara!

En aquest sentit, difícilment trobareu algú que es plante allà, al Senado espanyol, per dir, clar i valencià, que els valencians tenim dret a decidir com a poble. Tampoc és gens probable que observem cap diputat o senador espanyols que vaja a denunciar fermament que, als valencians, se'ns alcen per la cara un munt de milers de milions d'euros cada any, tants com 5.000! Fruit d'aquesta espoliació sistemàtica que patim els valencians, que paguem en impostos a Madrid i que Madrid mai ens retorna en inversions, diríem que patim una espoliació neocolonial de la qual depèn bona part del benestar dels nostres fills. I la gent d'Ara, País Valencià volem posar fi a la sistemàtica malversació dels nostres diners que practica, amb llum i taquígrafs, l'Estat espanyol.

Així mateix, a dia d'avui, tampoc hi ha, a cap de les dos cambres legislatives espanyoles, cap opció política capaç de dir que el principal problema per a les ciutadanes i els ciutadans del País Valencià es diu Marca Espanya, España SA. Que no ens apanya cap Espanya alternativa: que volem una alternativa a Espanya!

No trobareu cap diputada ni diputat prou valents per anar a dir 'prou' a Madrid; que estem farts de ser una mera colònia tributària, sense cap més objectiu que pagar la festa als de sempre, mentre els nostres universitaris han d'emigrar a Londres o Berlín per guanyar-se el pa, fent de cambrers, si més no. Els escenaris polítics que acabe de perfilar només es poden parar amb una veu autènticament valenciana, una opció sense lligams amb partits espanyols. És per això que diferents organitzacions del valencianisme, l'esquerra i l'ecologisme ens hem unit amb l'objectiu de constituir els grups parlamentaris valencians que defensem el poble valencià amb fermesa i sense complexos: Ara, País Valencià! 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

El Camp de Morvedre

Exhibición de dansa en la falla Churruca-Hispanitat.
40 años de historia fallera en Churruca

40 años de historia fallera en Churruca

La falla Baladre dedicó la exposición de su semana cultural al mundo del vino con una charla...

Els misteriosos tirs a Faura

Els misteriosos tirs a Faura

Uns trets, l'autoria dels quals mai es va descobrir, van sorprendre en la seua casa a Hipólito...

El no del PSPV al pacto en Sagunt descalabra la reorganización prevista

El no del PSPV al pacto en Sagunt descalabra la reorganización prevista

El tripartito pensaba delegar las concejalías de Deporte y Turismo a los nuevos socios de gobierno

Condenado a 20 días de trabajos a la comunidad por llamar gorda a su hija

Condenado a 20 días de trabajos a la comunidad por llamar gorda a su hija

Dos sentencias consideran probado que el vecino del Port de Sagunt cometió un delito de injurias...

Charla en el Port sobre coeducación en adultos

La sede en El Camp de Morvedre de la Universitat Jaume I de Castelló ha organizado una nueva...

El premiado director del cortometraje Cuerdas irá a la III Gala de Adacam

El ganador de sendos premios Goya a la dirección y el guión de cortometraje, Pedro Solís, será el...

Enlaces recomendados: Premios Cine