La competència sobre les escoles (les millores i les ampliacions) no és municipal. No correspon a l'ajuntament. Però, com afecta a la nostra gent i als nostres xiquets, sempre he considerat que havíem d'estar allí; lluitant. És veritat que jo haguera complit sobradament amb el simple fet de posar-me al front de les manifestacions (manava el PP), però sempre preferisc treballar, amb qui siga per a millorar les coses.

Amb eixe esperit treballí de valent. I anuncí que estàvem negociant una solució amb els responsables. (Mai doní res per fet —més faltava— i així quedà reflectit en l'únic BIM on isqué contat). En la web de l'ajuntament teniu tota la documentació acreditativa. Una altra cosa és que la solució té dos parts: la nostra i la de la conselleria. I esta última, amb les dimissions de les persones que negociaven i amb els mesos previs a les eleccions directament avortà eixa línia de treball.

He donat un informe detallat de tot en cada consell escolar. Crec que és amb la comunitat educativa amb qui s'ha de treballar estes coses.

Amb el canvi de govern, a partir de setembre han continuat les gestions. Contínuament. És un projecte pel qual hem de lluitar, mane qui mane. I, evidentment, no només amb gestions escrites, com la remissió de la petició aprovada per l'ajuntament al setembre per unanimitat. La vida pública està plena de gestions verbals, de les quals, com és normal, no queda constància escrita. Un exemple. Tots sabeu de les gestions de l'ajuntament els últims cursos per agilitzar el desdoblament de les aules d'infantil. Tots sabeu la meua col·laboració i em consta que les autoritats educatives transmeteren als pares i mares la meua implicació. Tots sabeu que tots els cursos al final ho hem aconseguit. Si pregunteu a la conselleria sobre estes gestions, segurament us diran que no hi ha cap constància per escrit d'eixes gestions. Però allí han estat. Pensar que absolutament tot es resumeix a un paper és un desconeixement absolut de les negociacions polítiques entre les diverses parts.

Amb el canvi de govern, amb un altra sensibilitat en matèria d'Educació, se'ns demanà temps per esbossar un pla —no per a Faura— sinó per a tots els problemes de barracons al llarg de la nostra geografia, que ja no passava pel finançament municipal ni per pactes entre dos. El fet és que fa unes setmanes s'anuncià eixe pla, que contempla l'eliminació dels barracons, amb la construcció i l'ampliació de les infraestructures existents. Un pla del qual ja anem tenim informació, encara que està començant a concretar-se. Un pla que, quan s'especifique, com en quin moment i en quin aspectes afectarà al nostre col·legi, vindrà a explicar el secretari autonòmic d'Educació, tal i com s'ha compromés «verbalment» amb mi. Tinc la seua paraula encara que no ens remetem cartes epistolars, ni correus electrònics. Per cert, en eixe pla no estan tots el pobles; però Faura, sí.

Porte ja uns quants anys al front de l'ajuntament i sempre he lluitat per millorar allò que ens afecta com a poble. Sempre. I amb molta discreció. Ni rodes de premsa ni fotografies de reunions. Això d'engany, és realment un insult a la intel·ligència i a la manera lleial que tinc de treballar pel nostre poble. I sé que, per a la majoria de vosaltres, no he de demostrar-ho.

Esperava, sincerament, que ara que el conseller és del mateix partit que una part de la coalició de Junts per Faura hagueren invertit el temps —com faig jo— en saber com afectarà el nou pla al nostre col·legi i saber-ne els detalls. Però veig que han preferit perdre el temps, i de pas, fer-nos-el perdre als altres.

Només tinguem notícies —tal i com he quedat amb els pares i les mares— les transmetem. Però tingueu ben clar que jo mateix i tot l'ajuntament no té cap interès més gran que aconseguir per al nostre col·legi el millor. Per cert, com hem fem contínuament des de fa molts anys.