El mes de març la festivitat de Sant Josep es va celebrar especialment a Benifairó de les Valls. Eixe diumenge va ser aprofitat per a celebrar el dia de l'arbre i inaugurar les noves escoles. De matí els xiquets i les xiquetes de les escoles nacionals acudiren, acompanyats dels seus mestres a l'església, on es va fer una missa especialment dedicada a ells. Després es plantaren arbres en el nou pati escolar i en la via pública. Allí es feren discursos i es cantaren himnes a l'arbre i a la bandera. Va estar present la «banda musical» de Quartell per a amenitzar l'acte. De vesprada es van inaugurar oficialment les escoles. Van pronunciar discursos els mestres, el rector i l'alcalde de la localitat. També uns xiquets i unes xiquetes recitaren unes poesies. Finalment els escolars reberen berenar i caramels.

Però l'esdeveniment polític més destacat d'aquelles setmanes fou la visita el 29 de març del candidat a diputat Vicente Gimeno Rodríguez-Jaen. Este liberal, fill del també polític Amalio Gimeno, havia estat diputat pel districte des de 1914. Feia poc havia facilitat les negociacions amb el govern per a habilitar el comerç de la taronja des del port de Sagunt. Així que era volgut en la comarca i la seua presència va ser ben rebuda. De matí va arribar a l'estació. Allí li esperaven les autoritats i una banda de música. A la una de la vesprada va dinar a l'Ajuntament amb 120 persones. A les tres va estar al port per a conéixer de prop la seua situació. A les sis de la vesprada va tornar a València.

El 9 d'abril es van celebrar les eleccions i Vicente Gimeno va obtindre una gran majoria. En el districte va aconseguir 8.078 vots enfront dels 2.474 del seu rival, el marqués de Mirasol. En totes les poblacions fou el més votat. A Sagunt va traure 1.156 vots i 116 l'altre candidat. En els municipis de les Baronies va assolir el triomf més destacat a poblacions com a Albalat dels Tarongers amb 27 vots i 0 vots de l'adversari, a Algímia amb 142 vots i l'altre candidat 2 o a Petrés, on el rival sols va tindre 7 vots enfront els 173 de Gimeno. A les Valls el resultat més brillant es va produir a Quartell amb 203 vots enfront dels 32 del marqués de Mirasol. A Benifairó de les Valls fou el poble on menys fou votat, ja que va traure 93 vots mentre que el rival n'obtingué 91.

La reacció dels resultats electorals a la comarca va tindre repercussió a la premsa. Potser la més radicalitzada fou l'article d'un tal Juan el Liberal en el diari El Pueblo, referida a Estivella i publicada el 10 d'abril. En la seua columna agraïa que l'alcalde liberal Enrique Sebastiá haguera ajudat a desfer les forces conservadores des que entrà a l'Ajuntament pel gener i també en les eleccions del 9 d'abril. L'articulista deia «con letras de oro de gran relieve se destacará gloriosamente el nombre del alcalde D. Enrique Sebastiá».

Segons l'escrit la nova autoritat havia acabat amb el poder absolut de l'anterior alcalde José Martínez Tortonda i expressava «que nunca agradecerán bastantes los estivellenses el bien que les ha hecho con el derrumbamiento del cacicato del Tio Pepe El Zurdo ese hombre funesto». Segons ell, l'anterior administració s'havia convertit en «una descarada merienda de negros y el término en una sucursal de Sierra Morena».

Inauguració de l'asil

L'actual corporació havia vingut a «limpiar el pueblo de reptiles y roedores?, mal que les pese a toda esa taifa de caciques y curas de misa y olla». En resum, va fer des de les pàgines d'este diari republicà unes intenses i subjectives proclamacions que sens dubte tingueren gran ressò en la població.

En el mes d'abril va haver més notícies destacades com ara la inauguració de l'asil d'ancians a Sagunt. Però esta, i unes altres, formaran part d'un altre De Cent en Cent.