La política, com la vida en general, porta a matrimonis estranys o sospitosos. Un d'ells ja porta cami de vuit anys consumant.se a Canet, el lloc on l'aigua i l'oli es junten per un art que res te a veure amb les urnes i les expectatives dels respectius votants. El PSOE, primer amb Mingarro, i ara amb Peris mantenen un idili amb el PP que suposa que els aporta "noves glòries", no sabem si a Espanya, al menys, a ells mateixos i més en casos com el del passat ple en el que amb l'ajut inestimable de Peris es rebutjà vergonyosamet l'organització de la Trobada d'escoles valencianes comarcals del proper any a la nostra localitat.

Dos formacions que mostren les seues contradiccions més sangnants en un tema, el de l'escola en valencià que el PP amb majoria absoluta recolza a Viver i aci l'estigmatitza, o el PSOE que en municipis com Algemessi diu trobar.se orgullós de ser part d'este moviment. La doble moral dels dos ens insulta, però anem per parts.

Una sessió plenaria esperpèntica i kafkiana és la que patírem ahír a Canet. A banda de la dinàmica habitual de llevar-li al ple el fonament bàsic de la democràcia que és el dialeg respectuós amb la pluralitat d'opinions i les exposicions de mocions i propostes obertes, transparents i clares, a més a més (sr. Peris perdone per la expressió) vàrem presenciar atònits les contradiccions continues que varen fer ús per intentar d argumentar allò que no té cap trellat.

El sr. Peris, que s'ha convertit en una figura política patètica perque representa un electorat que dubtem molt que es veja reflexat amb la seua trajectòria i actuació, amb el tò mesiànic al que ens té acostumats va presentar una proposta de protecció al denunciant de qualsevol acte de corrupció d´una manera còmica que ell sols es va embolicar, recordant-mos la famosa actuació de Cospedal amb alló de l´acomiadament en diferit, fins al punt de tindre que traure'l del fangar on ell mateix s'havia posat,el senyor alcalde,com si d´una parella de fet es tractara (politicament parlant, és clar). Aquest regidor té la cara dura de parlar com si ell fora el més indicat per a donar lliçons d´ètica i de coherència política.

Sr. Peris, quin problema té vosté amb la llibertat d´expressió per tal de que cadascú puga manifestar-se amb la bandera o samarreta (una altra vegada perdó per l'expressió) sempre i quan ho facen d´una manera civilitzada, o és que la seua crisi d´identitat política li ha jugat una mala passada i vol aplicar la Llei mordassa del PP a rajatabla en les trobades per la llengua? És normal que el PSPV vote no a l'organització de la trobada per la llengua 2017 a Canet?

Fa 30 anys que Escola Valenciana, organització cívica, que fa estes trobades l'èxit de les quals es fà palés any darre d'altre, pero no pateixca, sr. Peris, es fara a un altre poble que igual governa el partit mateix que vosté està pervertint a Canet, partit que sense anar més lluny la setmana que vé ens obri les portes de la plaça de bous de València, després de vint anys de censura dels seus amics del PP, per a que puguem celebrar, al cor de la capital, un 25 d'abril que com sempre reivindica una escola pública,gratuita i en valencià, un finançament just per al nostre país (ja no sé si podrà aguantar esta expressió) i que en definitiva puguem viure a la nostra terra en valencià. Per a concloure adjuntem una foto en la que el regidor del PP Rafa Corresa apareix participant del lliurament dels Premis Sambori, un acte de les Trobades que ara estan vetant al poble.