H e de dir primer que res que és per a mi una grandíssima satisfacció escriure sobre la celebració de la XXI Trobada d'Escoles en Valencià del Camp de Morvedre que enguany tindrà lloc al Port de Sagunt, que és el nucli de la ciutat on visc i tinc l'honor de ser el regidor d'Educació i Cultura del seu Ajuntament.

Cal dir que al Port de Sagunt les escoles públiques s'han incorporat els últims anys a l'ensenyament en valencià amb naturalitat i entusiasme. Alguns dels primers immigrants que van arribar procedien essencialment de les comarques valencianoparlants i en alguns barris s'ha mantingut el valencià.

D'altra banda, el moviment d'escoles en valencià ha sigut un fenomem que s'ha donat en totes les comarques valencianes i que ha fet que trenta-dos escoles públiques del Camp de Morvedre participen en esta XXI Trobada. El lema és Un país d'escoles. Es tracta de posar en valor la tasca quotidiana del col·lectiu docent, pares, mares, alumnes, que han fet, fan i faran escola.

Un país d'escoles és una aposta per una educació pública , de qualitat i en valencià. Una aposta per una societat on l'ensenyament en valencià estiga present en tot el sistema educatiu: Infantil, Secundària, Batxiller, Majors, FP, Universitat...

Una país d'escoles és també una aposta per la defensa del valencià sense complexos on el seu ús i coneixement siga un dret i un deure pel bé de tots. Una aposta per una veritable llei d'igualtat lingüística que incloga el requisit lingüístic. Espere que la Trobada siga un gran èxit i que alumnes, pares i mares d'alumnes i ciutadans gaudisquen del programa d'actes i celebren un any més la gran festa de l'escola en valencià. Enhorabona a totes i a tots!