Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un desficaci de mural

Un desficaci de mural

Els aficionats a la pilota, potser, no estem acostumbrats, la majoria, a valorar com cal les arts plàstiques. Però portem massa anys veient passar de llarg les ajudes de les institucions públiques i privades.

També patim situacions com la del trinquet comarcal de Sagunt, que es va inaugurar en 1987, que després d'uns anys de prou activitat i, sobre tot, recolzament de la Caixa d'Estalvis de Sagunt i dels Amics de la Pilota, per organitzar ací les partides finals dels Campionats Professionals d'escala i corda, tant per equips, com l'Individual, que congregava molta gent cada vegada amb les primeres autoritats de la Comunitat Valenciana; després passà a l'oblit total, convertint-se en una mena de caixó de sastre, on tot allò que no tenia espai per celebrar-se, l'ajuntament ho portava allí.

Des del tir amb arc i fletxes, la petanca i les paelles de jubilats, les presentacions falleres, al repartiment de menjar per als més necessitats. O siga tot, menys procurar que funcionara com cal una escola de pilota, que al principi es creà, essent els monitors Ferran Ferrer i Miquel Royo, que també es va perdre pel camí.

I és lògic que en eixe context, de total abandonament, a ningú de l'ajuntament no li pareguera mal que el festival Més que murs a Sagunt, li canviara la cara al trinquet i li donara un aire més de discoteca de fa uns anys, que de recinte esportiu. Clar, però els aficionats a la pilota, per sort, són més clàssics que els ideòlegs de la cultura. I encara que els trinquets també van modernitzant-se, pero molt poc a poc; creiem -tots els consultats ho creuen- que l'artista Julieta, autora del mural que ens ha canviat la façana del trinquet per a que parega més be un espai musical o „com diuen altres„ un bazar xinés, no ens pareix adequat.

Per tant, pensem que podrien replantejar-se alguna forma de reparar el desficaci. I no veiem altra forma millor que pintar tot d'un color, blau i roig, podrien anar bé, i damunt un altre mural, que tinguera al.legòries al nostre esport autòcton. Si no saben com, que parlem amb l'artista Manolo Boix, que va fer una gran exposició El punt dins el moviment, que va recorrer molts llocs amb molt d'èxit. De segur que l'artista de l'Alcudia, quan li expliquen el problema, els dóna alguna idea bona per a tots.

Compartir el artículo

stats