A Canet d'en Berenguer ja es veu amb claredat un cop més, allò que malauradament és molt habitual entre els grups polítics que governen o que es troben molt propers als qui ho fan, i que es coneix com "la confección de trajes a medida". En la "estafa" en la que encara ens mantenen immersos i que han denominat com a crisi, un dels tresors més valorats per les persones és el treball. Recordem que la gran xifra d'atur en la que el país està situat sobrepassa el 20%. Doncs bé, sembla que a Canet, la manera que alguns troben per fidelitzar el vot i premiar les relacions, tant personals com de suport polític, es tradueixen en aconseguir o consolidar un lloc de treball ben remunerat.

Senyor Peris (cap de llista a Canet d'en Berenguer d'un partit que es denomina com a PSOE), vosté que en totes les intervencions que desenvolupa en les sessions plenàries comença sempre de la següent manera: "en el partit socialista hem estudiat el tema i... ", o que ens ha regalat els oïts amb expressions tan significatives com "el Sanchismo s'ha acabat" referint-se a una manera d'actuar políticament, vosté que s'ompli la boca amb un suposat interés per la transparència més gran possible en tot allò que estiga relacionat en temes de contractació..., no hem sentit cap manifestació, ni denuncia o queixa sobre les adjudicacions de llocs de treball a les persones que formen part del seu partit, que l'han donat suport a vosté i que formen part de la gestora encarregada de dirigir el seu partit.

Que pensa vosté sobre que, a una persona que forma part de la seua gestora, i que també és família de l'actual alcalde del PP, se li adjudique un contracte per dos anys, prorrogables altres dos, consistent bàsicament en treballar dos vesprades a la setmana, amb un sou de 28.000 ? més IVA. Un contracte adjudicat amb la figura de negociat sense publicitat, on es conviden per optar al mateix a dos persones més, que davant l'evidència molt clara a quina persona es va a adjudicar el treball, declinen la invitació i ni tan sols volen participar i per tant formar part en la pantomima.

Suposada transparència. Aquesta manera de fer les coses, a aquesta suposada transparència és a la que, un partit en l'oposició com és el PSOE i el seu cap de llista no troba motiu per denunciar o fer una queixa? (com va a fer-ho, si la persona beneficiada és del seu partit i de la seua corda). Que pensa vosté sobre que, s'adjudique en la borsa de treball, en la que tan interessadament ha treballat, a dos persones (també de la seua corda, de la gestora del seu partit) que formen part del mateix nucli familiar, un contracte de sis mesos a cadascú d'ells, mentre altres persones amb càrregues familiars i amb altres necessitats es queden fora de la mateixa? Li sembla doncs ètic que en una casa entren dos sous a càrrec del que paguen tots els veïns, mentre en altres cases no n'entre cap?

Desconec si és cert que el "Sanchismo" com a pràctica política s'ha acabat, a les evidències m'aclame, però sembla que si una doble vara de mesura, d'anàlisi de les coses quan afecta els que són amics, de fidelització del vot a través dels llocs de treball, sembla que encara són evidents com a pràctica política al nostre poble. Bones mostres ens han donat tant el PP com el PSOE.