Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

BALANCE GOBIERNO LOCAL

Garcia: «El més positiu ha sigut obrir l'administració a la gent en tots els àmbits»

Teresa Garcia. daniel tortajada

En què creu que s'ha notat més el canvi de govern durant enguany?

En el protagonisme de la gent. S'ha multiplicat la vida pública i hem obert els canals de participació més enllà de la forma establida dintre de la institució. Hi ha una major accessibilitat de la ciutadania a qualsevol assumpte que el concerneix. També s' ha notat en la projecció de la ciutat. Sagunt ha eixit de la seua closca i està promocionant la seua identitat dins i fora d'ella.

Què veu més positiu?

Allò més positiu, haber pogut obrir l'administració a la gent en tots els àmbits. L'aposta per la cultura i el turisme amb la declaració de la capital valenciana de la romanització. Els canals oberts amb la re-industrialització en la Generalitat i l'Estat i el Port Marítim per obrir el port a la ciutat i recuperar el grau vell.

I el més negatiu?

No haver pogut aprovar un pressupost en 2016, hem estat a punt de poder corregir una anomalia que ens desacredita com per què ostentem el trist honor de ser una de les ciutats que més temps porta amb pressupost prorrogat. Aquesta situació esperem corregir definitivament en 2017. També són negatius, encara que han baixat, els nivells de desocupació que encara mantenim.

Què destacaria més de tots aquests mesos?

En aquestos últims mesos, no ha sigut agradable comprovar, com després dels esforços de la Generalitat i l'Ajuntament per desbloquejar Parc Sagunt, el bloqueig per part de l'Estat de Parc Sagunt. Ens hem quedat a un pas de desbloquejar una situació de marginació històrica. Madrid contempla Parc Sagunt com un actiu immobiliari i no com un sol per a rebre empreses que deu ser dinamitzat i comercialitzat amb facilitats per a la inversió. És per això que a través de l'APV estem intentant superar aquesta situació de bloqueig per part de SEPI.

Quins assumptes veu prioritaris a curt termini?

Gaudir d'un Sagunt a Escena amb més qualitat i complementat amb una oferta turística i ciutadana més oberta. Finalitzar el Pla de Reindustrialització, per què ens ajudara a programar aquelles necessitats a futur i ens permetrà posar en marxa accions específiques per la revalorització de les nostres àrees industrials. Arribar a un acord amb el tema de la Pedrera. Es important conciliar els interessos dels veïns, dels treballadors, de la protecció del Paratge de Romeu (incloses Margues) i de l'empresa, però sobre tot es important fer-ho des del rigor jurídic, com a garantia de tots els afectats.

Hi haurà pacte de govern finalment amb el PSPV?

Seria allò més desitjable. Cal completar la majoria progressista que ha triat la ciutadania, per què traslladariem a la nostra ciutat el Pacte del Botànic. És una situació anòmala que hem de superar en un esforç de tots els i les implicades. S'ha vist que quan existeix l'acord i el diàleg, la ciutat avança.

A nivell autonòmic, en què s'ha notat que Sagunt tinga una tinent d'alcalde que també és diputada autonòmica?

La Generalitat ha obert els ulls cap a Sagunt i està tenint en compte les necessitats de la ciutat. La declaració de Capital Valenciana de la Romanització, la re-industrialització, la posada en valor de parc Sagunt, el desbloqueig de Villar Palasí tenen a veure, amb el canvi de govern que té en compte dintre de les grans mancances d'una generalitat ofegada, la importància que el reviscolament de Sagunt té per a tot el País Valencià. També es nota en la coordinació i l'accés al Consell, que amb aquest nou govern, basat en el pacte del Botànic, hi ha major participació i administracions més coordinades i properes, tant en la Generalitat com en la Diputació, abandonat el menyspreu cap als ajuntaments de l''anterior etapa.

Es notarà pròximament aqueix treball en alguna mesura concreta?

Seguirem treballant en tots els fronts que són necessaris per a la ciutat, com ho estem fent fins ara. El CFPI, la resolució de l'Alt Forn, continuar amb la reindustrialització.

L'aprovació de Sagunt com a capital de la romanització es deixarà sentir en el pròxim any?

Ja s'ha deixat sentir. L'any que ve continuarem avançant en el projecte com a base de la revitalització del nostre patrimoni.

Es donaran solucions en breu per al patrimoni industrial i, en concret, per al Forn Alt?

Si. Estem treballant en la seua posada en valor, però cal aclarir el parany tècnic-jurídic amb el que el PP havia deixat la fundació, per poder fer una aposta municipal per al patrimoni industrial de la nostra ciutat.

Compartir el artículo

stats